Na graničnom prelazu Gradina marihuana i hašiš otkriveni u čarapi 1Foto: Shutterstock/YARphotographer

Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina otkrili marihuanu i hašiš u prtljagu jednog putnika koji ih je sakrio u čarapu, teglicu od eurokrema i bočice od sapunice za pravljenje balončića, saopštila je danas Uprava carine.

Zaplenjena droga je pronađena je kada je na granicu stigao mercedes stranih registracija na putu iz Holandije ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, vozač automobila je rekao da nema, jer sa sobom nosi samo lične stvar, ali je detaljanim pregledom utvrđeno da je putnik u lični prtljag sakrio čarapu i teglicu eurokrema koje je ispunio marihuanom i sa nekoliko grumenova hašiša.

Među ostalim stvarima otkrivene su i četiri bočice sa sapunicom za pravljenje balončića koje je iskoristio kao masku za krijumčarenje, jer ih je ispraznio, a u njih stavio plastične kesice ispunjene marihuanom.

U prtljagu je pronađeno i nekoliko psihoaktivnih slatkiša: jedna tabla čokolade i jedan ručno pravljeni kolač sa mirisom marihuane.

Krijumčar je potom sa svim otkrivenim narkoticima predat policiji u dalju nadležnost, navela je Uprava carina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari