Na inicijativu Vučića ulica po Crnčeviću 1

Nova stranka saopštila je danas da će, kako je zvanično saopšteno, zbog inicijative premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića beogradska opština Vračar dobiti Ulicu Brane Crnčevića.

Pred odbornicima Opštine Vračar će se u četvrtak naći predlog da se Ohridska ulica preimenuje u Ulicu Brane Crnčevića, konstantovala je Nova stranka. Vračar time neće dobiti ulicu književnika Crnčevića, već osnivača SNS Crnčevića, ocenjeno je u saopštenju.

Navodi se da se Nova stranka neće baviti Crnčevićevim umetničkim stvaralaštvom i doprinosom kulturi, kojim bi se opravdalo preimenovanje ulice.

Nećemo se baviti ni preispitivanjem doprinosa javnom srpskom interesu političara Crnčeviča, kao osovine ratno-huškačke mašinerije bivšeg šefa države Slobodana Miloševića. Bavićemo se zvaničnim obrazloženjem takvog rešenja, koje ogoljuje svu samovolju Vučića, saopštila je Nova stranka.

Razlog za donošenje tog rešenja sadržan je u Vučićevoj inicijativi da se Crnčeviću dodeli ulica u Beogradu, navodi se u obrazloženju odluke koja će se u četvrtak naći pred odbornicima. Nova stranka citirala je obrazloženje da je Crnčević bio akter i svedok širih društvenih, političkih i istorijskih zbivanja i bio angažovan u formiranju Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke i SNS.

Dodatno je podvučeno da se status zaslužnog građanina Crnčeviću opravdava navodima da je osnivač SNS, saopštila je Nova stranka.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari