Na inicijativu Vučića ulica po Crnčeviću

Saopštenje Nove stranke

Ostavite komentar


  1. Već par godina u raznim sredinaam, posebno u gadovima, ljudi predlažu da neke od ulica ili trgova nazovu po knjičđevniku Crnčeviću, medjutim, procedura je tako komplikovana da to ide vrlo sporo.

  2. Brana je zasluzio ulicu u Beogradu. Kada mogu i dalje da postoje ulice kao Zagrebacka ili Ive lole Ribara moze i Crnceviceva.

  3. Bilo kako bilo mnogo nasih pesnika i knjizevnika dobilo je ulicu po preporuci neke politicke partije tako je i ovde slucaj sa Branom. Mislim da covek zasluzuju ulicu i oko toga nema neke velike rasprave.

  4. Pa kada se toliko godina na vlasti prethodnici nisu dosetili , ovako radi nova vlast na Vračaru.

  5. Inicijativa u pravo vreme od strane pravog čoveka a ova Opštinska vlast zna da ceni rad Brane Crnčevića.

  6. Na pocetku sednice na kojoj cete raspravljati o Crncevicu, procitajte – kao uvod u raspravu – bilo kojih deset pesma njegovih.

  7. brana crncevic zasluzuje svoju ulicu a to sto se nekome ne svidja nije bazirano na realnoscu vec na izlizanoj kritici premijera koji predlaze nesto sto bi oni hteli a nisu i sad ne mogu jer je kasno

  8. Sigurno je to zasluzeno, jer od kako je Vucic na vlasti Srbija ima prave poteze..samo napred.

  9. Možete mrzeti Vučića koliko hoćete, ali toliko nisko ići i ponidaštavati lik i delo našeg književnika, ne služi na čast nikome, posebno ne propalim političarima i sujetnim licemerima.

  10. Svojim zalaganjem i doprinosom u društvenim i političkim dešavanjima, zaslužio je da se ulica nazove po njemu.

  11. Mnoge pesme Brane Crnčevića nalaze se u dečjim Čitankama i ne vidim da se time školstvo politizovalo!

  12. Kao nekada kada su segrti "krali" zanat od majstora, a posle par godina ih prevazidju, e tako cemo i mi.

  13. Drago mi je da je opština Vračar odlučila da jednu ulicu po Brani Crnčeviću, tako i treba, on je naš pisac čuveni. Treba ostati upamćen.

  14. Brana Crnčević je bio veliki književnik i sigurno je da zaslužuje da ulica dobije ime po njemu,i ne vidim čemu razlog uplitanja politike u to.

  15. Mislim da bi Nova stranka trebala da se stidi ovakve izjave,sramota da ih je.Brana Crnčević je zaista bio jedan veliki književnik.

  16. Lepe vesti. Drago mi je sto je Vuciceva inicijativa prihvacena. Crncevic je zasluzio mnogo vise, ali i ovo je nesto.

  17. Kada slusam ovako optuzivanja sa obe strane dodjem do zakljucka da niko ne bi bio idealan jer bi se uvek nasao neko sa nekom primedbom.

  18. Ocigledno je da botovi nisu procitali nista od Brane Crncevica koji je pored svog neslavnog politickog angazmana bio duhovit covek. U spomen govora vaseg poglavnika u Glini 1995 godine, Srbiji bi trebalo promeniti ime u Crvena Banija…

  19. Zasto se Nova stranka bavi politickim angazmanom Crncevica kad se to uopste ne potencira? Kao knjizevnik je zasluzio.

  20. Sa punim pravom gospodin Brana Crnčević treba da dobije ulicu koja će nositi njegovo ime.

  21. Ja ne vidim razlog po čemu bi neka beogradska ulica dobila po piscu Brane Crnčevića ?On je vodio jednu politiku nacionalizma,koja je bliska sadašnjoj politici pa prema tome,ko će ako neće svome ?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.