Na jezeru Perućac održana zajednička obuka Žandarmerije Srbije i antiterorističke jedinice RS (FOTO) 1Foto: MUP

Na jezeru Perućac danas je bio finalni dan zajedničke obuke pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Aleksandar Vulin, kako se dodaje, uverio se u spremnost i sposobnosti pripadnika ovih jedinica koje kontinuirano održavaju zajedničke obuke. On je istakao da terorizam ne poznaje granice, da je to globalna pretnja i da za borbu protiv terorizma moramo biti posebno spremni.

“Danas ste, ovde na Perućcu, pokazali visok nivo obučenosti uprkos hladnom vremenu i niskim temperaturama, ali iznad svega, pokazali ste visok nivo patriotizma. Vi ste stub i oslonac srpskom narodu. Pokazali ste da u času nevolje, srpski narod ima na koga da računa, na koga da se osloni. Vi ste garant da će svaki bezbednosni izazov biti uspešno savladan, a život i imovina građana Srbije i Srpske sačuvani“, poručio je ministar policije Vulin pripadnicima obe jedinice.

Oni su tokom zajedničke obuke usavršili veštine, sposobnosti i znanja u borbi protiv terorizma i očuvanju bezbednosti i imovine Srbije i Srpske, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari