Aleksandar Vulinfoto FoNet/MUP Srbije

Odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata poslednjih godina intenzivno se razvijaju i na visokom su nivou, ocenio je danas u Dubaiju ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

„Odnosi Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata poslednjih godina intenzivno se razvijaju i na visokom su nivou, a snažan doprinos tome dali su dobri i prijateljski odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajed Al-Nahjana“, istakao je ministar Vulin.

On je danas u Dubaiju razgovarao sa potpredsednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministrom unutrašnjih poslova šeikom Saifom bin Zajed Al-Nahjanom o nastavku saradnje i unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, ekonomije i svih drugih društvenih sfera, saopšteno je iz srpskog Ministarstva odbrane.

Ministar Vulin je istakao da je preduslov ekonomskog prosperiteta, a time i boljeg života građana bezbednost, što je glavni i osnovni zadatak policije, koja tu bezbednost mora stvoriti, osigurati i sačuvati.

Srpski ministar policije je rekao da se saradnja policija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata intenzivno razvija i da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblastima borbe protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ali i razvoja i upotrebe savremenih tehnologija.

Naglasio je da je srpska policija pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala i da je otvorena za jačanje saradnje u ovoj oblasti, kako kroz razmenu operativnih podataka, tako i kroz zajedničke obuke, posebno one koje se tiču pranja novca i visokotehnološkog kriminala, s posebnim akcentom na kriptovalute, koje prate kriminalne grupe koje se bave trgovinom narkotika.

Govoreći o nedavnim terorističkim napadima u Abu Dabiju i Dubaiju, ministar je najoštrije osudio ove akte i naglasio da je Srbija spremna da pruži punu podršku Ujedinjenim Arapskim Emiratima u borbi protiv terorizma.

Ministar Vulin zahvalio se ministru Saifu bin Zajedu Al-Nahjanu na donaciji medicinske opreme čija je vrednost nekoliko milona evra tokom epidemije kovida-19, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari