Na jugu Srbije najtopliji dan u godini: U Vranju izmereno 37 stepeni u hladu 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Tokom popodneva temperatura u hladu na širem području Vranja iznosila je 37 stepeni Celzijusa, što današnji dan čini najtoplijim u ovoj godini.

Ulice Vranja tokom popodneva bile su puste. Bez građana koji su otišli van grada. Bez posla su bili i taksiti u centru grada. Teperatura od 34 u podne stigla je oko 15 časova do 37 stepeni, pa je ovo najtopliji dan u godini na području sedam opština Pčinjskog okruga.

Preko hiljadu kupača bilo je na Olimpijskom bazenu Kompanije Jumko u Vranju, a rekordan broj zabeležen je i na bazenu SRC „Kunjak“ u Vladičinom Hanu, kao i na bazenu u kompleksu Fabrike Kompanije „Teklas“ u Industrijskoj zoni u ovom gradu.

Nešto blaže temerature od preko 25 stepeni, zabaležene su na brdsko planinskom području Krive Feje, Vlasine i Vodosistema „Prvoenk“ iznad Vranjske Banje.

Na Graničnom prelazu Preševo, zabeležena se čakanja na ulazak i izlazakiz zemlje u proseku od četrdeset do 60 minuta, a vozačima se savetuje da za prelaz koriste alternativni ulaz u Severnu Makedoniju kod Manastira Prohor Pčinjski.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari