Na kombinovanu i onlajn nastavu prešlo nekoliko odeljenja pojedinih osnovnih i srednjih škola u Boru 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DS)

Prema juče objavljenim podacima na teritoriji grada Bora aktivno zaraženo je 609 osoba, a među njima i prosvetnih radnika i osnovaca i srednjoškolaca. Prema rečima koordinatora rada srednjih škola u Boru, Milovana Božovića, potvrđeno je da je 19 nastavnika i 34 učenika borskih osnovnih i srednjih škola pozitivno na virus.

– Sa nastave izostaje i veliki broj učenika koji imaju slične simptome korona virusu, a koji se ne testiraju, tako da pravu sliku obolelih nemamo. S obzirom na postojeću epidemiološku situaciju, a prema uputstvima Ministarstva prosvete, samo se u jednom odeljenju OŠ „Dušan Radović“ nastava organizuje onlajn. Na kombinovani model nastave prešlo je po jedno odeljenje u OŠ „Dušan Radović“, Ekonomsko trgovinskoj školi, a po dva u Mašinsko elektrotehničkoj i u OŠ „3. oktobar” izjavio je za TV Bor Milovan Božović, dodajući da su prema statistici najugroženija kategorija stariji osnovci i mlađi uzrast u srednjim školama, jer se ovi  učenici najviše druže i na taj način prenose virus.

Teškoće u organizovanju nastave nastaju zarad odsustva prosvetnih radnika, ali se i ovaj problem za sada uspešno rešava.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Na kombinovanu i onlajn nastavu prešlo nekoliko odeljenja pojedinih osnovnih i srednjih škola u Boru”

  1. Ako mislite da sačuvate živote naših đaka i prosvetnih radnika, pod hitno bi trebali da uvedete onlajn nastavu na neko duže vreme. Bar dok se ova situacija ne primiri. Zabrinuti građanin i roditelj našeg grada Bora…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.