Na negotinskom “Sajmu suvenira i starih zanata” obilje zanatskih i tradicionalnih proizvoda 1Foto: Opština Negotin

Negotinski gradski park i ovog leta mesto je okupljanja proizvođača suvenira, zanatlija i svih onih koji svojim upotrebnim i ukrasnim proizvodima čuvaju narodnu tradiciju. Na ovogodišnjem “Sajmu suvenira i starih zanata” u Negotinu izlaže pedesetak izlagača iz Srbije.

Još jednom je “Sajam suvenira i starih zanata” u Negotinu pokazao bogatstvo tradicije, jer su se izlagači iz skoro čitave Srbije posetiocima ove izložbeno – prodajne manifestacije predstavili ručno rađenim proizvodima – predmetima od gline, odećom, upotrebnim i ukrasnim predmetima.

U gradskom parku, na štandovima,izložena je tradicionalna odeća, haljine sa etno motivima, ručno rađene torbice, igračke, predmeti od drveta, glineno posuđe, različiti suveniri, magneti.

Na “Sajmu suvenira i starih zanata” u utorak i sredu (19. i 20. jula) mogu se pazariti melemi, čajevi, tinkture, proizvodi od meda.

U ponudi su i vino i rakija, likeri, domaći kolači, slatkiši i liciderska srca, sirevi.

Ovu tradicionalna manifestacija koju organizuje Turistička organizacija opštine Negotin, kojom se promovišu običaji i stari zanati, etno nasleđe Negotina, tokom dvodnevnog trajanja, obiđe veliki broj posetilaca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari