Od četiri lokalna medija sa područja Srednjeg Podrinja, čiji je osnivač i vlasnik lokalna samouprava, privatizovan je jedino Radio Krupanj, a ostali su još u postupku privatizacije.
Radio Krupanj, koji je privatizovan u novembru 2002. godine, sa osmoro zaposlenih, realizuje program za lokalno područje sa komercijalnim i informativnim sadržajima.

Od četiri lokalna medija sa područja Srednjeg Podrinja, čiji je osnivač i vlasnik lokalna samouprava, privatizovan je jedino Radio Krupanj, a ostali su još u postupku privatizacije.
Radio Krupanj, koji je privatizovan u novembru 2002. godine, sa osmoro zaposlenih, realizuje program za lokalno područje sa komercijalnim i informativnim sadržajima. Radio Drina iz Malog Zvornika, u kojem radi četvoro ljudi, i Radio Ljubovija, sa pet zaposlenih, na početku su procesa privatizacije i njihovi prospekti su objavljeni 16. juna prošle, odnosno 26. januara ove godine. Oni emituju komercijalni i informativni program za opštinsko područje. Najznačajniji medij na prostoru Srednjeg Podrinja Radio-televizija (RTV) Podrinje iz Loznice, takođe je na početku postupka privatizacije, a prospekt tog javnog glasila je objavljen 23. juna prošle godine. U tom kolektivu sa 39 zaposlenih očekuju da prodaja neće biti obavljena pre nego što bude završen postupak dodele frekvencija. Oni strahuju da bi eventualni kupac mogao biti zainteresovan samo za upravnu zgradu u centru grada, a ne i za nastavak osnovne – informativne delatnosti preduzeća. U toj medijskoj kući počele su pripreme za osnivanje konzorcijuma zaposlenih, kako bi svoju firmu pokušali da kupe „oni koji su je stvarali više od četiri decenije“. RTV Podrinje počela je sa radom 29. novembra 1965. godine. Najpre je krenuo radijski program, a 31. decembra 2002. godine počelo je emitovanje i televizijskog programa. Rok za privatizaciju elektronskih medija u vlasništvu lokalnih samouprava je kraj ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari