Predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Branislav Dilparić zakazao je za danas četvrtu sednicu novog saziva lokalnog parlamenta. Za sednicu je predložen obiman dnevni red od 52 tačke, od kojih se čak polovina odnosi na predloge za razrešenje starih i imenovanje novih članova upravnih odbora Doma kulture, Gradske biblioteke, Centra za socijalni rad, Turističko-sportskog centra „Zlatar“, Direkcije za izgradnju, Komunalnog preduzeća i Dečjeg vrtića.

Na tapetu odbornika biće i školski odbori u osnovnim školama u Akmačićima, Božetićima, Bistrici, Radoinji, Jasenovu i Novoj Varoši, kao i u Gimnaziji.

Odbornici će, prema predloženom dnevnom redu, raspravljati i o novom poslovniku o radu SO i rebalansu opštinskog budžeta. Pred odbornicima će se naći i predlozi za dopunu odluke o utvrđivanju naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, predlog za izmenu regulacionog plana i osnivanje opštinskog Fonda za razvoj poljoprivrede.

Opštinsko veće odbornicima je dostavilo na usvajanje i odluku o novoj organizaciji opštinske uprave, koja bi po novoj šemi trebalo da ima sedam organizacionih jedinica, dve više nego do sada. Pored većpostojećih, odnosno odeljenja za imovinsko- pravne, komunalno-stambene i urbanističke poslove, deljenja za inspekcijske poslove, odeljenja za društvene delatnosti, finansije i budžet, odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove i kabineta predsednika opštine, sada se predlaže i formiranje odeljenja za naplatu i kontrolu javnih prihoda i odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj. Novom organizacijom opštinske uprave, predsedniku opštine ostavljena je mogućnost da imenuje tri svoja pomoćnika i to za ekonomski razvoj, infrastrukturu i obrazovanje i socijalnu politiku.

Kao poslednja tačka, u predlog dnevnog reda je uvršteno i razmatranje ostavki koje je odbornička grupa Srpske radikalne stranke (SRS) dostavila za odbornike Mića Rogovića, Dragoja Drndarevića, Ljubomira Zečevića i Radoslava Lekovića, koji su nedavno napustili SRS i prešli u redove novoformirane Srpske napredne stranke (SNS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari