Na sajtu Fondacije "Alek Kavčić" dostupni novi udžbenici u PDF formatu 1

Fondacija „Alek Kavčić“ juče je na sajtu besplatnabiblioteka.com objavila još nekoliko udžbenika za sedmi i osmi razred u pdf izdanju koje učenici mogu da koriste ili štampaju za svoje potrebe. Reč je o izdanjima Zavoda za udžbenike, koja su prošla proceduru odobravanja i imaju rešenje Ministarstva prosvete za korišćenje u nastavi.

Za sedmi razred je dostupan udžbenik iz likovnog, a za osmi udžbenik i zbirka zadataka za fiziku, udžbenik i radna sveska za engleski za četvrtu i za osmu godinu učenja.

U Fondaciji za Danas kažu da će uskoro moći da se naruči komplet za konstruktorsko modelovanje za predmet tehnika i tehnologija za sedmi razred, izdavačkog preduzeća Infotehnika, čiji je udžbenik za taj predmet od ranije dostupan na sajtu.

Infotehnika će omogućiti roditeljima da konstruktorski materijal kupe za 550 dinara, što će biti upola jeftinije od dosadašnje maloprodajne cene.

Ova cena će važiti ako se konstruktorska kutija naruči preko interneta, o čemu će javnost detaljnije biti obaveštena u narednom periodu.

Pored pomenutih izdanja, na sajtu su od ranije nalaze udžbenici u pdf-u za treći razred – za srpski, matematiku, prirodu i društvo, engleski i likovno, a za sedmi razred za srpski, matematiku, fiziku, informatiku i računarstvo, engleski za treću i sedmu godinu učenja.

Reč je o izdanjima Zavoda za udžbenike sa kojima Fondacija ima sklopljen sporazum o saradnji.

Iz Fondacije najavljuju da će uskoro objaviti udžbenike za još neke razrede, ali nisu hteli za Danas da otkriju detalje.

Za sada još nema odgovora da li će Fondacija uspeti da obezbedi da učenici koji žele „papirni“ udžbenik mogu da ga odštampaju u u boji po ceni od dva dinara po stranici, o čemu se pregovara sa nekim štamparijama.

Inače, pdf udžbenike koji se nalaze na sajtu đaci trenutno mogu da koriste kao dopunu za učenje i za vežbanje. Da li će po njima raditi naredne školske godine zavisi od toga da li će se nastavnici opredeliti za pomenuta izdanja Zavoda za udžbenike.

Odabir udžbenika za narednu školsku godinu za treći, četvrti, sedmi i osmi razred traje dva meseca od objavljivanja kataloga odobrenih udžbenika. Katalog za treći i sedmi razred će se pojaviti 15. februara, a za četvrti i osmi 15. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari