Na slavi grada Leskovca gosti iz Niša, Zrenjanina, Bijeljine, Krive Palanke i Kumanova 1Foto: Emilija Mladenović

Slava grada Leskovca obeležena je svetom liturgijom u Sabornoj crkvi Sveta Trojica koju je služio episkop niški Arsenije sa leskovačkim sveštenstvom, velikim litijama kroz centar grada i sečenjem slavskog kolača.

Kako piše JuGmedia, domaćin ovogodišnje slave Svete Trojice bio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Žikica Nestorović, koji je slavu predao bivšoj narodnoj poslanici Oliveri Pešić.

Posle sečenja slavskog kolača, gostima se obratio episkop niški Arsenije i poželeo lokalnoj samoupravi i svim građanima napedak i dobro zdravlje.

Na slavi grada Leskovca gosti iz Niša, Zrenjanina, Bijeljine, Krive Palanke i Kumanova 2
Foto: Emilija Mladenović

Razgovarajući sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, episkop niški Arsenije primetio je da „svaki put kad dođe u grad na Veternici vidi neku pozitivnu i lepu promenu“.

„To je za svaku pohvalu i na radost ne samo grada Leskovca, nego svih žitelja Srbije. Uvek je lepo videti kako jedan grad napreduje i razvija se. Živeli na mnogaja leta, neka je srećna slava, Bog vas blagoslovio“, poručio je episkop niški Arsenije.

Na slavi grada Leskovca gosti iz Niša, Zrenjanina, Bijeljine, Krive Palanke i Kumanova 3
Foto: Emilija Mladenović

Okupljenima se zatim obratio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, zahvalivši se prisutnima na dolasku.

„Danas je jedan od najznačajnijih dana za nas Leskovčane, a praznovanje ovog dana obavezuje nas da ne zaboravimo ko smo, da čuvamo našu istoriju, kulturu, veru i tradiciju, i da našu decu, buduće generacije, izvedemo na pravi put“, kazao je Cvetanović.

Među gostima bili su predstavnici MUP-a, Vojske Srbije, Privredne komore i sudstva.

Gošća je bila i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao i gradonačelnik Krive Palanke Saško Mitovski, zatim načelnik Gradske uprave Zrenjanin Miloš Korolija, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović, predsednica Skupštine opštine Kumanovo Ivana Đorđijevska i članica Gradskog veća grada Loznica Biljana Filipović, kao i gradovi pobratimi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari