Da li će naprednjaci iz Niša menjati prebivalište kako bi pomogli Šapiću na izborima u Beogradu: Šta je sve PZP pitao gradonačelnicu? 1foto FoNet Ana Paunković

Pokret za preokret iz Niša upitao je gradonačelnicu Draganu Sotirovski, koja je i članica Predsedništva Srpske napredne stranke, da li je informisana da će članovi SNS iz ovog grada pred predstojeće beogradske izbore 17. decembra “morati” da promene prebivalište, kako bi na njima glasali za Aleksandra Šapića.

“Da li ste informisani da će Nišlije, koje su članovi SNS-a, morati da promene prebivalište i da se za naredne izbore ‘presale’ u Beograd i da tamo pomognu Aleksandru Šapiću da njegov poraz bude što manji?”, naveo je niški Pokret za preokret u saopštenju, u kojem Sotirovskoj postavlja pet pitanja.

Podsećajući da ona nije podnela ostavku i da u decembru u Nišu neće biti prevremenih lokalnih izbora, već će se oni održati u redovnom terminu sledećeg proleća, iz Pokreta za preokret su je pitali da li misli da su njeni rezultati bolji od onih koji ima Šapić u Beogradu, te gradonačelnici i predsednici opština u više od 70 lokalnih samouprava koji su podneli ostavke.

Gradonačelnici Niša je upućeno i pitanje da li je tačno da ona sa stranačkim kolegama “smišlja formiranje raznih grupa građana”, kako bi one na redovnim lokalnim izborima sledeće godine obmanule i izneverile Nišlije, koji su spremni da im daju glas jer su nezadovoljni lokalnom SNS vlašću.

Da li će naprednjaci iz Niša menjati prebivalište kako bi pomogli Šapiću na izborima u Beogradu: Šta je sve PZP pitao gradonačelnicu? 2
Foto: Preokret.org

“Pitamo vas da li ste ikada razgovarali za vreme vašeg mandata sa ljudima koji ne misle kao Vi i koji imaju drugu viziju kako Niš treba da izgleda ili Vas ti građani, polovina stanovništva, uopšte ne interesuje?”, jedno je od pitanja.

Pokret za preokret je upitao Sotirovsku i da li joj je na prvom mestu interes Niša ili usko stranački interes i “da li razmišlja o činjenici da su plate u Nišu znatno niže nego u Beogradu i u Vojvodini, a da su cene iste i da ljudi teško žive”.

U Gradskom odboru ove stranke su kazali da “očekuju javne odgovore na ova pitanja jer bi oni interesovali sve građane u Nišu”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari