Na „slučaju Kubat“ se prelama budućnost Beogradskog univerziteta

Oko 200 univerzitetskih profesora potpisalo otvoreno pismo rektorki povodom nezakonitog mešanja SPC u rad BU

Ostavite komentar


    1. E moj brate… Dok je crkva kako ti kažeš komunistička to još uvek liči na Crkvu. Međutim, ne možeš me uveriti da Crkva može biti kapitalistička ili nešto slično. Dosta više sa profitiranjem na antikomunizmu, vi zapadnjaci i demokratnjaci ste veći đavoli od samog đavola.

  1. Gospodo profesori, spustite se malo na zemlju. Manite se politike. Bavite se poslom, za koje vas je ovo drustvo skolovalo.

    1. Molim Vas, poovežite se malo sa mozgom kada pišete. A malo se i informišite.Pročitajte nekad nešto. nisu novine uvek dovoljne.

    2. @vladbgd : Koje društvo ih je školovalo? „Ovo“ društvo? Pusti te komunističke floskule tj. „napredne“ floskule !
      Da li je tebe ovo društvo školovalo ili tvoji roditelji? Besplatno? Ili su odvajali od usta da bi te iškolovali ili su bacili pare? Pre će biti – ovo drugo!

  2. Ispravite me ako grešim, prema Ustavu Srbija je svetovna država. Dakle, zabranjeno je mešanje crkava i verskih zajednica u državne poslove. Sa druge strane, Ustavom je zajemčena autonomija univerzitetâ, koja podrazumeva pravo univerzitetâ da, u skladu sa zakonom, samostalno odlučuju o svom uređenju i radu. Pa se pitam, imamo li mi Ustav ili nemamo, i, ako imamo, da li ga poštujemo?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.