Načelnik okruga: U Subotici za šest meseci dislocirano više od 7.000 migranata 1Foto: Beta/Darko Vojinović (arhiva)

Načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov izjavio je da je u poslednjih šest meseci u Subotici dislocirano više od 7.000 iregularnih migranata koji su prebačeni u druge prihvatne centre, da je uhapšen veći broj krijumčara, i da je oduzeto oko 30 komada oružja.

On je na svom Fejsbuk nalogu naveo da inspekcija i policija zajednički sprovode kontrolu taksi vozila za koje se sumnja da prevoze migrante, kao i da je napravljen ozbiljan iskorak po pitanju sankcionisanja prevoza migranata, naročito do prostora šume pored granice sa Mađarskom.

„Iako je smanjen broj migranata, pomenute aktivnosti su ih očigledno naterale da postanu agresivniji, te da pojedinci ili grupe na svaki način pokušavaju da se naoružaju i tako obezbede sebi put ka granici i EU, što apsolutno menja pristup ponašanja institucija prema njima, u cilju očuvanja bezbednosti naših građana“, rekao je Šoralov.

Dodao je da je iz tog razloga poslao dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova da se ozbiljno razmotri ponovno formiranje specijalne operativne grupe u okviru policije, koja bi svojim stalnim prisustvom na terenu i opremom, posebno na prostoru Subotičke šume, pomogla Policijskoj upravi Subotica.

„Policajci u Subotici zaslužuju pohvale, ali i neophodnu pomoć u vidu kadrovskog i tehničkog pojačanja“, ocenio je Šoralov.

Dodao je da se i dalje nastavlja kontrola objekata koji pružaju uslugu prenoćišta iregularnim migrantima, ali i kontrole usluge taksi prevoza.

On smatra da svaka vrsta komunikacije sa građanima pomaže bezbednosnim službama, policiji, inspekciji, da kroz dodatne informacije planira, eventualno menja ili koriguje svoje aktivnosti.

„Veliki broj poruka koje dobijem od građana odmah adresiram tamo gde treba, kako bi reakcije određenih službi bile pravovremene i efikasne“, kazao je Šoralov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari