Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine apeluje na sve medije da se strogo drže novinarske etike 1Foto: J. B. K.

Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine apeluje na sve medije da se strogo drže novinarske etike, kada su osetljive teme u pitanju, i ne dozvole raznim takozvanim analitičarima da iznose neistine i izmišljotine o vlaškom narodu, kaže se u saopštenju Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine.

Prema njihovim navodima, poslednje vreme, naročito posle neviđene tragedije, gnusnog zločina, ubistva deteta koji se desilo u Boru, razni takozvani analitičari i samozvani eksperti etiketiraju ceo vlaški narod koji pretežno živi u Istočnoj Srbiji. Ovo se ne dešava prvi put.

“Iste te „eksperte i novinare“ obaveštavamo da su Vlasi pripadnici policije, tužilaštva, sudskih organa, izvršne vlasti, zakonodavne vlasti, lokalnih samouprava, obrazovnog, zdravstvenog i celokupnog društvenog sistema te kada govore o vlasima, govore o svojoj državi ! Nacionalni savet vlaha osuđuje gnusni zločin koji se desio ubistvom male Danke, apeluje na državne organe da profesionalno rasvetle slučaj, da se počinioci maksimalno kazne a da mediji konačno prestanu da nanose nemerljivu štetu vlaškom narodu”, kazao je predsednik Nacionalnog Saveta Vlaške Nacionalne Manjine Novica Janošević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari