NADA: Sankcionisati odgovorne za katastrofalno stanje vazduha u Beogradu 1Foto: Beta/Emil Vaš

Koalicija Nacionalno-demokratska alternativa (NADA) zatražila je danas da se hitno preduzmu aktivnosti za gašenje požara na deponiji u Vinči, kao i da se sankcionišu odgovorni za „katastrofalno stanje vazduha“.

„Gusti oblak dima nastavlja da se širi gradom Beogradom, a u protekloj noći i u višim delovima grada kao posledica sagorevanja smeća na deponiji u Vinči. Neprijatni miris sa vidnim slojevima zagađenja širi se od Kumodraža i Jajinaca preko Banjice skroz do Braće Jerković i dalje u niže delove grada“, navodi se u saopštenju beogradskog ogranka te koalicije.

Oni su upitali šta nadležni organi grada Beograda čine u rešavanju tog problema „od značaja za biološki život svakog stanovnika“.

„Takođe smatramo da je za 21. vek neozbiljno da Zavod za javno zdravlje preporučuje građanima da dokle god osećaju miris dima da zatvore svoje prozore i ne izlaze bez preke potrebe napolje“, rečeno je u saopštenju.

Koaliciju NADA čine Demokratska stranka Srbije (DSS), Pokret obnove kraljevine Srbije i 19 pokreta, stranaka i udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari