Ferzo Ćelović iz Priboja, koji je do 14. oktobra bio jedan od četvorice narodnih poslanika Sandžačke demokratske partije na listi Za evropsku Srbiju, podneo je Vrhovnom sudu Srbije tužbu protiv Narodne skupštine i traži vraćanje mandata koji mu je, tvrdi, nezakonito oduzet. Umesto Ćelovića poslanički mandat pripao je Bajramu Šehoviću, poslaniku SDP iz Prijepolja. Na konferenciji za novinare u Priboju Ćelović je rekao da veruje da će Vrhovni sud doneti presudu u njegovu korist i najavio da će, ako se vrati u Skupštinu, delovati samostalno i isključivo kao narodni poslanik svih građana opštine Priboj.

– Nisam podneo nikakvu ostavku kako je utvrđeno na sednici Administrativnog odbora koju su 14. oktobra hitno sazvali Meho Omerović i Tomislav Nikolić, zloupotrebljavajući moje pismo upućeno predsednici Narodne Skupštine Slavici Đukić Dejanović, u kome sam je obavestio da sam povukao blanko potpisanu ostavku, rekao je Ćelović.

On smatra da je kroz nastupe za govornicom, vanskupštinskim aktivnostima, radom u odborima za poljoprivredu i za trgovinu i turizam, kao i poslaničko pitanje upućeno Vladi Srbije odnosno nadležnom ministarstvu u vezi sa privatizacijom FAP, „uspeo da krenem putem moguće pomoći opštini Priboj“, ali da je protiv njega vođena orkestrirana hajka iz „kuhinje“ pojedinih partijskih kolega iz Novog Pazara, a potom i iz Priboja.

Ćelović je novinarima rekao da je kulminacija ovakvog načina njegove diskreditacije, odbijanje čelnika SDP Rasima Ljajića da razgovaraju o ovim dešavanjima.“Više puta sam slao poruke gospodinu Ljajiću, tražeći da porazgovaramo o svemu. Nije se odazivao na pozive niti udostojio da me primi verovatno zbog propagande Meha Omerovića“, rekao je Ćelović, dodajući da su i njegovoj supruzi upućivane telefonske pretnje. „Uvek sam glasao za predlog poslaničke grupe, ali se moje poslaničke aktivnosti verovatno nisu uklapale u šemu poslušnog poslanika koji je trebalo samo da prisustvuje sednicama, da za svaki izlazak za govornicu mora da pita samozvanog šefa Meha Omerovića i da isključivo budem samo „šrafčić“ u mašini za glasanje“, naveo je Ćelović, koji odbacuje kritike o svojoj samovolji i neposlušnosti partiji.

 

Omerović: U skladu sa zakonom

Ćeloviću je poslanički mandat oduzet u skladu sa zakonom zbog nezadovoljstva SDP njegovim radom u parlamentu, objašnjava za Sandžak Danas Meho Omerović, potpredsednik i poslanik ove stranke. „Žao mi je Ferza Ćelovića. To što on ima problem sa nepoznavanjem zakona, parlamentarnog i rada državnih organa je očigledno najmanji problem koji on ima“, dodaje Omerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari