Ono što su pobednici igara bez granica „Kraljevi Ade“ iz Pirota koje je letos organizovala FOX televizija obećali, ispunjeno je. Pobednička ekipa sastavljena od sportista nagradu od 10.000 evra podelila je u humanitarne svrhe kao pomoć porodicama sa više dece i deci kojima je potreban novac za lečenje i operacije.

 Ugovore je porodicama na svečanosti u opštini uručio predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, rekavši da su „Kraljevi Ade“ nagradu zaslužili i da je poklanjaju onima kojima je pomoć najpotrebnija. Po 20.000 dinara dobilo je 11 porodica koje imaju troje i više dece za kupovinu školskog pribora i ogreva, a 14 porodica je dobilo pomoć za lečenje i operacije svoje dece. Ukupna pomoć iznosi 970.000 dinara.

Za direktora Sportskog centra u Pirotu Nenada Đorđevića ovo je najlepši dan, kapiten ekipe „Kraljevi Ade“ Filip Filipović kaže da se sada osećaju lepše nego kad su proletos pobedili.

Dragana i Staniša Ibrahimović ne rade nigde i imaju osmogodišnjeg sina Dušana koji boluje od cerebralne paralize. – Imao je jednu operaciju, očekujemo drugu i nadamo se da će mu biti bolje. Hvala svima koji su nam pomogli. Dobili smo 80.000 dinara i to će nam mnogo značiti – kaže Dragana, a sin Dušan dodaje da jedva čeka da stane na svoje noge.

Nela i Vojkan Popović iz Bele Palanke za svoju ćerku Nataliju(11), obolelu od cerebralne paralize, dobili su 50.000 dinara. – Odlična sam učenica i hvala ekipi „Kraljevi Ade“ koja mi je pomogla – kaže Natalija, a otac dodaje da je ona imala do sada tri operacije i na putu je da prohoda.

Operaciji koja je zakazana za decembar nada je i devetnaestogodišnje Tijane Aleksić, obolele od cerebralne paralize koja sa majkom i bratom živi u selu Gnjilan kraj Pirota. – Završila sam tekstilni smer u školi „Mladost“ i velika mi je želja da hodam i da imam društvo – kaže ona, a njena majka Nataša dodaje da je imala nekoliko operacija ali da je veliki borac. „Do šestog razreda sam je svakodnevno vozila biciklom u školu u gradu. Nikada nije izostala sa nastave“, kaže Nataša.

Aleksa Pavlović (deset i po godina) dobio je laptop. Boluje od progresivne mišićne distrofije i od sedme godine ne hoda. Za tu bolest ne postoji nikakva operacija. Živi sa majkom Mirjanom, ocem Sašom i sestrom Aleksandrom.

– Mnogo me obradovao poklon budući da će mi i te kako značiti i za školu – kaže Aleksa. Njegova majka Mirjana kaže da on ne može da hoda i da je stalno u kolicima. – Vozimo ga u školu i odličan je đak. Hvala svima koji su nam pomogli da se ostvare njegovi snovi – kaže Mirjana.

Ekipa pobednika

U pobedničkoj ekipu iz Pirota bili su Filip Filipović, Dragan Zdravković, Milan Tošić, Predrag Tošić, Milica Filipović, Dušan Madić, Nina Golubović, Milan Apostolović, Miloš Živković, Maja Stojanović, Milan Jovanović, Mladen Nikolić i Marija Nešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari