Nagrade za Dan opštine Kladovo 1Opština Kladovo Foto: J. B. K.

U spomen na 26. april 1867. godine kada je turski izaslanik predao ključeve tvrđave Fetislam artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću i kada su poslednji turski vojnici napustili Kladovo i ova srednjovekovna tvrđava zajedno sa tvrđavama u Užicu, Šapcu, beogradu, Smederevu i Soko gradu postal simbol predaje turske vlasti srpskom narodu, u Kladovu se od 2002. godine ovaj dan obeležava kao Dan opštine.

Danas će zasedati lokalni parlament u Kladovu i u prvom, radnom delu sednice Skupštine biće doneta odluka o dodeli godišnjih nagrada i priznanja.

Za Godišnju nagradu, Povelju zahvalnosti i Nagradu za životno delo nominovan je 31 kandidat i jedno udruženje građana. Laureatima najviših opštinskih priznanja, nagrade će biti uručene na svečanoj sednici opštinske Skupštine povodom Dana opštine Kladovo, koja počinje u 13 časova.

Odbornici će tokom radnog dela sednice Skupštine opštine razmatrati predlog odluke o ukidanju plaćanja komunalne takse u punom iznosu za april, maj i jun mesec ove godine, koju korisnici objekata izdvajaju na ime korišćenja prostora na javnim površinama, kao i Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Kladovo za period od 2021. do 2023. godine, koji je usaglašen sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari