Festival glumačkih ostvarenja amatera Srbije na kojem će učestvovati osam amaterskih pozorišta održaće se u Loznici od 14. do 22. aprila. Član organizacionog odbora Zoran Grujić, kaže da će na festivalu učestvovati amaterska pozorišta iz Požarevca, Uba, Prokuplja, Sente, Iriga, Bogatića, Velike Plane i pozorište „Karadžić“ iz Loznice, i to kao domaćin manifestacije.

Festival glumačkih ostvarenja amatera Srbije na kojem će učestvovati osam amaterskih pozorišta održaće se u Loznici od 14. do 22. aprila. Član organizacionog odbora Zoran Grujić, kaže da će na festivalu učestvovati amaterska pozorišta iz Požarevca, Uba, Prokuplja, Sente, Iriga, Bogatića, Velike Plane i pozorište „Karadžić“ iz Loznice, i to kao domaćin manifestacije. Festival će, kako je najavljeno otvoriti lozničko pozorište predstavom U plamenu strasti, a na završetku manifestacije 22. aprila, profesionalni Zvezdara teatar iz Beograda, zatvoriće takmičenje predstavom Dobro došli u Srbiju, Dragana Jovanovića. Svake večeri, posle odigrane predstave, žiri publike će dodeljivati po jednu nagradu najboljem glumačkom ostvarenju. Stručni žiri će proglasiti najboljeg glumca i glumicu festivala na samom kraju manifestacije, zapravo posle gostovanja Zvezdara teatra.
Istovremeno biće dodeljena i nagrada „Petar Grujić“ koja se dodeljuje najboljem glumcu pozorišta „Karadžić“ koje je domaćin festivala. Planirano je da tokom trajanja takmičenja amaterskih pozorišta, u prepodnevnim satima na sceni Vukovog doma kulture, budu izvedene predstave dečijih dramskih scena, koje postoje u nekoliko lozničkih osnovnih škola. Prošle godine je prvi put organizovan ovaj festival i tada je učestvovalo sedam amaterskih pozorišta iz cele Srbije. Organizacioni odbor čine predstavnici institucija kulture i istaknuti radnici te branše iz Loznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari