Zbog uskraćivanja frekvencije Radio Apatinu, jednoj od najstarijih radio stanica u Vojvodini, peticiju podrške ovoj stanici već je potpisalo više od 2.000 građana Apatina i okolinih sela. Upravni odbor JP Glasa komune, u čijem je sastavu Radio Apatin, u više navrata proteklih dana podržao je zahteve zaposlenih da im se vrati frekvencija.

Zbog uskraćivanja frekvencije Radio Apatinu, jednoj od najstarijih radio stanica u Vojvodini, peticiju podrške ovoj stanici već je potpisalo više od 2.000 građana Apatina i okolinih sela. Upravni odbor JP Glasa komune, u čijem je sastavu Radio Apatin, u više navrata proteklih dana podržao je zahteve zaposlenih da im se vrati frekvencija. Sada se čeka zvaničan akt Republičke radiodifuzne agencije, uslediće prigovor, kojem će biti priložena peticija građana, a ako ni to ne da rezultat Perica Popić, predsednik UO, najavljuje odlazak u Beograd i proteste ispred sedišta RRA.
– Zaposleni, Upravni odbor, opštinsko rukovodstvo i građani istrajaće u zahtevu da se Radio Apatinu vrati oteta frekvencija, a ukoliko bude neophodno žalićemo se do Vrhovnog suda – izjavio je Popić.
Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin izjavio je da odluka RRA o oduzimanju lokalne frekvencije Radio Apatinu i za njega predstavlja veliko iznenađenje. „Doživeo sam to i kao lični poraz i atak na lokalnu samoupravu. Problem smo, kao i radio stanice u Kovinu i Bačkoj Topoli, koje takođe program emituju na više jezika, izneli pokrajinskim vlastima, a Bojan Pajtić je obećao pomoć u razrešenju ove nemile situacije. Zameram predstavnicima RRA što nisu našli za shodno da posete Radio Apatin, kako bi se uverili da je reč o jednoj od najopremljenijih radio stanica u Vojvodini“, istakao je Smiljanić.
Podršku Radio Apatinu dao je i gradski sindikat medija „Nezavisnost“, mnogobrojni novinari, a građani su i juče, a činiće to još neoliko dana, potpisivanjem peticije iskazivali podršku. Inače, posao u ovj radio stanici teče prema programskoj šemi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari