Najviši funkcioneri grada Niša uputili teške uvrede reditelju Goranu Markoviću 1Foto: Facebook profil Dragane Sotirovski

Osudama i uvredama reditelja Gorana Markovića od strane državnih i naprednjačkih funkcionera pridružili su se i najviši gradski fuznkcioneri Niša iz redova Srpske napredne stranke.

Niz uvredljivih optužbi upućenih poznatom umetniku usledio je nakon njegovog intervjua u Novom magazinu, u kojem je između ostalog kazao da ukoliko aktuelna vlast zavede otvoreni teror, to će izazvati samoorganozovanje ljudi i podzemni otpor, ali da se on ,,nada da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskov kraj i da će se povući bez krvi“.

Predsednik Skupštine grada Boban Džunić objavio je na svom Fejsbuk nalogu uvredljiv tekst u kojem je Markovića između ostalog označio kao “džukca” , “deponiju ljudskog morala” i “primitvnu zver na lancu opiozicionih tajkuna”.

“Ljudski mozak je u svojoj evoluciji stekao kontrolne mehanizme, te je čovek sposoban da racionalno obradi ’nagonske’ impulse, ali evo dokaza da ili je pomenuti dokaz bezmoznog bića ili mu korteks nije evoluirao”, napisao je predsednik Skupštine grada i član Glavnog odbora SNS-a.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu, bez konkretnog spominjanja Markovića, skoro u isto vreme ocenila da oni koji koji kažu da se bore za vrednosti demokratskog društva “prete streljanjem predsedniku Aleksandru Vučiću” i “priželjkuju streljane po rumskom scenariju iz 1989. godine”.

Ona je “takve zagovornike nasilja, za koje smo mislili da su pripadnici kulturne elite i svetosavlja”, nazvala “dželatima” i “slabićima”. “Bože oprosti im- ne znaju šta čine”, rekla je gradonačelnica i članica Predsedništva SNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari