Nakon Fajzera i Sputnjika dobijamo najviše antitela

Objavljeno istraživanje naših naučnika o zaštiti koju pružaju četiri dostupne vakcine

Ostavite komentar


  1. Bas Sam srecna sto Sam ovo procitala, vakcinisana u Aprilu Sa Sputnik V i Imam 416.antitela, pozdrav iz Austrije

  2. U Rusiji samo sputnjik i umire preko 800 ljudi dnevno ( vakcinacija kao kod nas ).U Britaniji samo fajzer umire preko 150 (ogromna vakcinacija ).U Izraelu slično kao u Britaniji (90 posto vakcinisanih ).U Kini odavno ispod 100 zaraženih,nema umrlih.Ne piju vodu ovi podaci.

  3. prvo kazu kako je narod sludjen konfuznim porukama vlasti i lekara, a kad se objavi nesto strucno onda antivakseri to zovu propagandom, reklamom. Hajde idite korak dalje, borite se da se zatvore kovid ambulante. I to je deo propagande.

  4. U Rusiji ima toliko umrlih upravo jer ne veruju da im kovid moze nauditi. Mali broj vakcinisanih je uzrok!! Njihovi antivakseri su gori od bilo kojih u svetu. Steta, Sputnik je odlicna vakcina!!! Al kad je neko zatucan, nema pomoci !!!

  5. Sve dok efikasna vakcina bude dostupna, nemam ništa protiv. da antivakseri odluče za sebe-naprotiv. Konačno će bar ovako prirodna selekcija delovati i u populaciji ljudi. Najpoštenije, verovatno ne i najhumanije. Ali i biti antivakser je sloboda izbora.

  6. U Britaniji je dato mnogo vise Astra Zeneka od Fajzera i manje je umrlo od korone nakon Astre, ali mora da se ceka 3 meseca na drugu dozu.

  7. Bilo bi korisno saznati da li se vodi statistika o vrsti vakcine koju su dobili zaraženi pacijenti, kako oni sa lakšom, tako i oni sa težom kliničkom slikom koji su na bolničkom lečenju.

  8. Sve vakcine su efikasne ali sinofarm i astra nisu ali sve su efikasne.
    Cekaj bre pa da li neko misli da su svi ludi i nepismeni.

  9. Često se pominje Izrael kao primer kako uprkos ogromnom procentu vakcinisanih imaju visok procenat obolelih ali ono što se ne pominje je da su skroro svi koji su hospitalizovani ili sa teškom kliničkom slikom (a pogotovo umrli) bili nevakcinisani (ortodoksni Jevreji odbijaju vakcinaciju i apsolutno ne poštuju mere preventive koje su preporučene).

  10. Posle 2 Sinofarma može da se primi i Sputnik . Čak se kod nas i proizvodi ili puni.

    Postoje studije koje pokazuju da je Sputnik efikasniji od Fajzera .

    Zašto se onda insistira da gradjani prime Fajzer vakcinu ?

  11. Iskreno se kajem što sam dozvolio da 03.avgusta ove godine moja majka ode na lečenje u kovid bolnicu Kruševac, jer sumnjam da nisu preduzeli sve neophodne mere u lečenju moje majke. Ona je u tu bolnicu primljena sa CRP 17 a umrla je nakon 17 dana sa CRP 198. Svo vreme sam sa majkom kontaktirao telefonom i žalila mi se da nema dovoljno vode da pije i da je žedna a stavljen joj je kateter, pa da sestre ne bi često menjale kater manje joj je davana voda što je katastrofalno za zdravlje pacijenata sa virusnom upalom. Smatram da je davana samo simptomatska terapija, i samo kiseonik pitanje u kolikoj meri, a da nije davana terapija za modifikaciju imuniteta i
    nije sprečeno dalje napredovanje bolesti i da se 17-tog dana spreči tromb. Napominjem da se osećam prevarenim, jer je moja majka vakcinisana i revakcinisana kineskom vakcinom početkom godine, jer čemu vakcina ako ne štiti od hospitalizacije i smrti. Mislim da nisu preduzete sve neophodne mere u lečenju moje majke i da bi bila živa da je ostala kući i privatno lečena. Dan pred smrt mi je tel. rekla dodji uzmi me odavde i to u panici, a ja sam joj odgovorio sačekaj majko još nekoliko dana biće sve u redu tu su doktori. Kao i uvek kod nas pitanje je da li će se ikada istražiti kardinalne greške u toj ustanovi.
    Dragan Veličković iz Trstenika

  12. Ozbiljne studije uvek pocinju sa: koja ustanova i ko je radio istrazivanje, na kolikom uzorku je obavljeno istrazivanje, ovako je bezvredno

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.