Nakon tri meseca protesta zaposleni u Lazi očekuju brzo rešenje problema 1

Deo zaposlenih u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ održaće danas u 12 časova novi protest ispred te ustanove nezadovoljni dosadašnjim načinom rada v. d. direktorke Ivane Stašević Karličić, nakon čega će biti organizovana i konferencija za medija.

Protest radnika u klinici Laza Lazarević počeo je pre tri meseca. Njihov osnovni zahtev je razrešenje direktorke Karličić koju optužuju za mobing i revanšizam.

Doktorka Ljiljana Simić, jedna od učesnica protesta, kaže za Danas da zaposleni u prethodnom periodu organizovali dva velika skupa ali i imali razgovore sa predstavnicima ministarstava.

– Mi smo ministarstvima dostavili dokumentaciju koju imamo a koja potvrđuje naše tvrdnje o nezakonitom postupanju direktorke. Razgovori su bili otvoreni a predstavnici ministarstava su bili otvoreni za razgovore. Naši napori idu u dobrom smeru i ja očekujem da će se naš problem vrlo brzo rešiti – kaže dr Simić.

Podsetimo, pre mesec dana zaposleni u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“,  predali su zahteve i premijerki Ani Brnabić za smenu direktorke te ustanove Ivane Stašević Karličić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari