Nepoznata lica su u noći između utorka i srede automatskim puškama i ručnim bombama napala makedonsku karaulu Gošnice na granici prema Kosovu, saopštila je juče makedonska policija. Meci ispaljeni iz vatrenog oružja završili su u zgradi policijske stanice, dok su dve ručne bombe eksplodirale u dvorištu.

Nepoznata lica su u noći između utorka i srede automatskim puškama i ručnim bombama napala makedonsku karaulu Gošnice na granici prema Kosovu, saopštila je juče makedonska policija. Meci ispaljeni iz vatrenog oružja završili su u zgradi policijske stanice, dok su dve ručne bombe eksplodirale u dvorištu. Istovremeno je pucano i na policijski punkt, udaljen oko dva kilometra od karaule Gošnice, kod pograničnog sela Presnica u blizni brane Glažnja.
U istrazi napadači nisu otkriveni, a makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova nema jasan odgovor da li su incidente na granici izazvali šverceri ili naoružane grupe koje se kreću u blizini granične linije. Portparol makedonske policije Ivo Kotevski je rekao da je stanje u pograničnoj oblasti prema Kosovu stabilno, kao i da nema većih opasnosti za destabilizaciju.
„Preduzimamo mere za sprečavanje grupa koje krijumčare akciznu robu preko granice. Preduzimamo i mere za sprečavanje eventualne destabilizacije. Na Kosovu ima grupa koje su nezadovoljne, ali je to problem Kosova“, izjavio je Kotevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari