Prvi ovogodišnji dvobroj časopis za književnost umetnost i kulturu (ukupno 68-69), Naš Trag ušao je u svoju 22. godinu postojanja što je vredno hvale u trenutku kada periodika u Srbiji jedva da postoji. Osnivač i izdavač, Društvo Trag iz Velike Plane, zajedno sa suizdavačima iz tog mesta, bibliotekom Radoje Domanović, teatrom Vitomir Stefanović Vita i Domom kulture Vlada Marjanović iz Starog Sela, ponudili su i ovog puta zanimljiv materijal na čak 400 stranica i pod uredničkom palicom Milana R. Simića. Časopis se finansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Velikoplanske opštine.


Redovna rubrika Pet plus otvara i ovaj dvobroj – Žarko Trebješanin potpisuje Jungov pristup tumačenju snova, a o njegovom radu pišu Nikola Milošević, Svetlana Velmar Janković, Ljubinko Radenković i Slobodan Simić. U serijalu Pet plus predstavljeni su još i Mihajlo Pantić, Pero Slijepčević, Miodrag Bulatović i Jovan Hristić, dok je počasno mesto dati Petru Laziću o čijem radu pišu Petar V. Arbutina, Nebojša Milosavljević, Darko Kocjan, David Albahari, Goran Babić, Predrag Ejdus i Žarko Trebješanin, a on sam, predstavlja se izborom priča, pesama, afotizama i odlomkom iz drame Mesija.

U Tragu plus predstavlja se novinarka iz Novog sada Gordana Draganić Nonon, eseje potpisuju Bojana Milošević i Radoslav Vojvodić a u odeljku sa prevedenom prozom i poezijom predstavljaju se Bela Hamvaš, Dušan Mitana, Samanta Šveblin, Ljudmila Razumovska, Nermin Sarajlić, Enes Halilović, Alehandra Pisarnik. Ovaj broj završavaju rubrika Grafička novela, u kojoj je predstavljena tetralogija Enkija Bilala o raspadu Jugoslavije, i Knjižara sa nekoliko prikaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari