Nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u postojećoj zgradi i naredne školske godine 1foto FoNet Aleksandar Barda

Obrazovno-vaspitni rad Ogledne osnovne škole ,,Vladislav Ribnikar“ u školskoj 2024/2025. godini organizovaće se u postojećem prostoru škole, a do odluke o memorijalnom centru i početka građevinskih radova na rekonstrukciji škole, izjavila je ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, a prenosi Ministarstvo prosvete.

Ona je navela da je ova odluka doneta nakon ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi, putem koje se 97 procenata njih izjasnilo da žele da škola ostane u postojećem objektu do početka građevinskih radova.

Ministarka je zahvalila roditeljima i zaposlenima što su i na ovaj način uzeli učešće u donošenju odluka koje su važne za školu i učenike, piše u saopštenju.

„Vrlo je važno za učenike i zaposlene da početak naredne godine bude u potpunosti izvestan. Ovo je posebno značajno za prvake i njihove roditelje koji će od jeseni krenuti u ovu školu kako bi kroz učenje i igru ostvarili svoj maksimalni potencijal“, rekla je ministarka.

Ona je naglasila da je pred svima složen proces i da će se uz naredne konsultacije i širok dijalog o memorijalnom centru doći do rešenja.

Đukić Dejanović je podsetila da je formirana Radna grupa za uspostavljanje memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koja usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra.

Radna grupa, u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu prethodnih konsultacija i dobijenih informacija, predložiće konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja memorijalnog centra.

Podsetimo da je sredinom marta protestovao deo roditelja čija deca pohađaju ovu vračarsku osmoletku, nezadovoljan uslovima u kojima se odvija nastava.

Oni su tražili da se deo objekta koji je zatvoren posle masovne pucnjave u toj školi koristi za nastavu do konačnog rešenja i odluke o memorijalnom centru.

Ministarstvo prosvete je potom roditeljima ponudilo dve opcije za rad u narednoj školskoj godini, a obe su podrazumevale preseljenje đaka u druge škole dok rekonstrukcija postojećeg objekta ne bude završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari