Nastavljeno ozelenjavanje Mitrovice: Nekadašnja deponija postala lipova šuma 1Foto: mitrovica.info

Nastavljena je akcija ozelenjavanja Sremske Mitrovice pod nazivom „Velika sadnja – Zeleni prsten”. Ovog puta posađeno je preko 100 sadnica gledičije, vrste lipe na prostoru na kome je nekad bila divlja deponija, pored puta za Velike Radince, naspram skladišta „Mirnovec”.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, u akciju su se uključili i predstavnici Zelene odborničke grupe mitrovačke gradske Skupštine.

Čitav zeleni prsten oko i unutar naseljenog mesta, kako je planirano, imaće ukupno 2.008 sadnica, simbolično, jer je 2008. godine Sremska Mitrovica dobila status Grada.

“Ovim putem želim da apelujem na naše sugrađane da ne prave divlje deponije i da ne odlažu smeće gde mu nije mesto, jer u Sremskoj Mitrovici za tim nema potrebe. Mi smo prvi grad u Srbiji koji je dobio reciklažno dvorište, na putu za Laćarak, gde svako može potpuno besplatno da odloži sve vrste otpada”, naglasio je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada.

“Gledičije će napraviti vetrozaštitni pojas koji će grad zaštititi od svih aerozagađenja, a ovo je izuzetno značajna lokacija baš upravo zbog toga što je tu bila deponija, i na ovaj način ćemo sprečiti nesavesne sugrađane da ovde odlažu otpad. Sađeno je do sada na lokacijama Jarački put, Marka Aurelija, Rumski drum, sadnice su oformljene i mogu se uočiti”, nadovezala se Tamara Milković, predsednica Zelene odborničke grupe, dodajući da je do sada zasađeno preko 400 sadnica.

Radove izvode zaposleni u JKP „Komunalije”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.