Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića 1Foto: RTS/Screenshot

Saslušanjem svedoka Č. I, pripadnika Kosovske policije sa severa Kosova, nastavljeno je suđenje osumnjičenima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića.

Svedok koji je i sam bio ranjen 2014. godine, kada su ga ranila nepoznata maskirana lica, kazao je da među optuženima za ubistvo Ivanovića nije prepoznao nikoga, prenose danas kosovski mediji.

Potvrdio je i da niko od napadača nije pronađen.

Ubijenog Ivanovića poznavao je 30 godina, bili su prijatelji. Kaže da su se posle Ivanovićevog izlaska iz pritvora viđali povremeno. Rekao je i da je Oliver Ivanović znao da je u opasnosti i da je o tome obavestio nadležne organe u Beogradu i Prištini.

Na pitanje da li je na severu Kosova bilo kriminalnih grupa, svedok je odgovorio potvrdno, ali je kazao da nije znao ko je vodio te kriminlne grupe.

O imenima vođa kriminalnih grupa nije želeo da govori zbog bezbednosti.

U trenutku ubistva Ivanovića, Č. I. je bio na poslu u južnom delu Mitrovice.

Kazao je da je Ivanović bio veliki i jak čovek koji je imao mnogo informacija, ali je bio „zatvoren“ i da nije previše govorio zbog svoje bezbednosti.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu s ubistvom Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara.

Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari