Nastavnik u Dragašu kod Prizrena tukao đake kaišem, tereti se za zlostavljanje 1Foto: Freeimage

Zbog sumnje da je kaišem tukao đake nezadovoljan njihovim znanjem, protiv nastavnika u školi u Dragašu kod Prizrena, lokalno tužilaštvo je podiglo optužnicu.

D. M. se tereti da je počinio krivično delo „zlostavljanje u vršenju službene dužnosti“ i „nanošenje lakih telesnih povreda“.

Prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Prizrenu, nastavnik matematike D. M. 13. maja maltretirao je, zastrašivao i ozbiljno vređao dostojanstvo učenika F.Z., S.Z., i E.H.

Navodi se da je nastavnik čim je ušao u učionicu tražio od učenika da izvade knjigu iz matematike i da u sebi pročitaju poslednju lekciju. Zatim je tražio da odu do table i ponove lekciju koju su pročitali.

„Nezadovoljan njihovim izlaganjem, tražio je kaiš sa pantalona od jednog učenika, kojim je udarao troje učenika, čime im je nanosio fizički bol i strah, a samim tim i tešku povredu dostojanstva“, tvrdi se u optužnici.

Zbog prijave roditelja policiji, nastavnik matematike nastavlja sutradan iz „osvete“, navode iz tužilaštva u Prizrenu, najpre da vređa učenike u prisustvu ostalih, a onda im i zaključuje slabe ocene iz pomenutog predmeta.

Dodaje se da je tim postupcima okrivljeni počinio i krivično delo „osveta“, i tužilaštvo predlaže sudu da se, nakon održanog ročišta, izvođenja dokaza i njihove ocene, okrivljenom zabrani vršenje funkcije u upravi ili javnoj službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari