NDMBGD: Održan pretres na suđenju Jutki, očekujemo pravdu za Mariju Lukić 1Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd organizovala je odlazak na još jedno ročište suđenja Milutinu Jeličiću Jutiki, da bi zajedno sa drugim organizacijama i građanima i građankama Kruševca pokazala solidarnost sa Marijom Lukić i svim ostalim Jutkinim žrtvama, navodi se u saopštenju Inicijative.

„Danas smo ispred suda u Kruševcu, još jednom uputili podršku Mariji Lukić na suđenju Milutinu Jeličiću Jutki. Nakon višesatnog pretresa, advokati optuženog su predložili 30 novih svedoka u nastavku opstrukcije suđenja, pa je novi pretres zakazan za 6. novembar u Kruševcu“, navodi se u saopštenju.

Marija Lukić već više od godinu dana traži pravdu pred sudom za seksualno uznemiravanje i zloupotrebu položaja od strane ovog Jutke.

„Milutin Jeličić za sada nije imao nikakve posledice za svoja zlodela, jer se sudski proces neprestano odlaže, a nakon podnošenja ostavke i kraćeg oduzimanja mandata u opštini Brus kao odbornika isti mu je ponovno vraćen. Marija i njena porodica zbog svoje borbe trpe različite pretnje i ucene i zastrašivanja  u Brusu, stoga je veoma značajno da nastavimo da joj pružamo podršku i pokažemo da u toj borbi nije sama“, naglašavaju iz Inicijative.

Slučaj Marije Lukić je, kako navode, važan za sve žene u Srbiji koje svakodnevno proživljavaju različite oblike nasilja na radnom mestu, u kući, i na ulici, i zato su oni pozvali sve da budu solidarni do kraja ovog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.