"Ne bih se bavila njom i njenim nebulozama": Zekić najavila da će se obratiti sudu zbog Judite Popović 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Doskorašnja članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović, koja je podnela ostavku na to mesto, izjavila je da „vlast apsolutno kontroliše rad regulatora, konkretno predsednik“ i da on podsredstvom toga, drži pod kontrolom režimske medije.

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić kaže za Danas da se „slatko ismejala“ intervjuu koju je Popović dala nedeljniku Vreme, te da će se zbog njenih navoda obratiti sudu.

– Toliko je gluposti i laži izrečenih da sam ostala bez teksta. Što se meni inače skoro nikad ne dešava. Svako ko ima imalo morala u sebi, nikada, što bi se reklo, ne pljuje u bunar iz kog je vodu (bukvalno do juče) pio. Zatim, ona je takav lažov, licemer i analfabeta, da je, koliko sam je shvatila, ona svima nama argumentovano objašnjavala, pa smo joj se mi suprotstavljali nekom slabom argumentacijom, a onda smo se umorili od snage njenih reči, i počeli da je ignorišemo – navodi Zekić.

Kako kaže, to je potpuna besmislica.

– Upravo je bilo suprotno. Vrsni pravnici iz naših stručnih službi morali su bukvalno da crtaju skoro sve članove Zakona o elektronskim medijima, jer je skoro stalno mašila temu. Gospođa u tekstu takođe navodi da je naše glasanje bilo smehotresno i besmisleno. Ona celo svoje smatranje zasniva na pretpostavkama, i volela bih da iznese jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje – navodi Zekić.

Ona dodaje da Juditi Popvić do sada nikada nije odgovarala, koliko god da su imale suprotstavljene stavove (stručne, ne političke, jer u REM-u politike nema), ali, ističe, sada mora da je pita – „Judita, da li haluciniraš, ili je moguće da si toliko bezobrazna?“

– To što ona misli da nas Vučić kontroliše (ponavljam, nek dostavi dokaze) je podilaženje tzv. građanskoj Srbiji. Čista autoprojekcija, pošto dolazi iz LDP-a, pa je navikla da je neko kontroliše. Nju verovatno kontroliše Šolak, sa čijih medija ne silazi i za čiju, jednu od televizija, mesecima zdušno radi kampanju za dobijanje dozvole za nacionalni pokrivenost. I ne bih se bavila više njom i njenim nebulozama, od sada će se tim slučajem baviti isključivo advokati REM-a – zaključuje Zekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari