Goran Marković: Ne dam ličnu kartu, uhapsite me slobodno

Policija posle protesta pokušala da legitimiše reditelja

Ostavite komentar


  1. @Vera
    Sam Goran Marković poštuje zakone ove zemlje i svestan je da može biti PRIVEDEN ako ne pokaže neki lični dokument. I sve je to konstatovao u jednoj rečenici koja je i naslov teksta. Obratite pažnju na to da može biti PRIVEDEN radi utvrđivanja identiteta i eventualno kažnjen novčano jer nema dokumenta kod sebe. Priveden a ne UHAPŠEN jer nemanje dokumenta nije razlog za hapšenje, bar ne u pravnoj državi. Svakome od nas se desi da nemamo dokumenta kada odlazimo do obližnje prodavnice, zar zato da nas hapse? Ali to nije ni bila namera policije u civilu već klasično zastrašivanje u stilu „kada su to uradili NJEMU šta li će tek da urade MENI“! Nije potrebno završiti pravni fakultet da bi živeli u nekom društvu ali nije na odmet malo se edukovati kakva su vam prava i obaveze!

  2. Goran je vrhunski intelektualac, umetnik i čovek koji razmišlja svojom glavom. Takvi ljudi treba da budu predsednici, ne ministri kulture.

  3. To su lažne značke. Zato su ih i tako brzo sklonili. Da li iko od nas uopšte zna kako izgleda prava značka? Mašu nam pred očima ko zna čime.

  4. Nije dužan policijski službenik, da vam kaže razlog zašto vam traži lk.dužni ste da se legitimišete, možda mu se učinilo da ličite,na kriminalca,zbog toga ste dužni da pokažete lk.da se uveri u suprotno ili mu se nije učinilo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.