Majdanpek: U toku ograđivanje i uređenje novog groblja u Majdanpeku 1Foto: J. B. K.

Započelo je uređenje majdanpečkog novog groblja, pre svega postavljanje žičane ograde i električne “pastirice” koje je za Danas krajem februara najavio Slobodan Krajića v.d. direktor “Vodovoda” Majdanpek u čijem je nadležnosti i groblje. Time će biti onemogućen ulazak domaćih životinja, na šta su nam ukazali čitaoci Danasa.

Novo groblje u Majdanpeku nalazi se na obodu ovog rudarskog grada, a kako širenje groblja nije pratilo i postavljanje ograde, a nije bilo ni čuvara biti video nadzora, dešavalo se da domaće životinje uđu u groblje i naprave štetu.

Tragom te informacije, potražili smo krajem februara odgovor od nadležnih u JP “Vodovod” Majdanpek koje je zaduženo za novo majdanpečko groblje. Tada nam je v.d. direktor “Vodovoda” Slobodan Krajić kazao je nakon podnošenja prijava veterinarskoj inspekciji i policiji utvrđeno ko je vlasnik goveda koja su uredno obeležena i on je platio načinjenu štetu.

Kako bi ubuduće sprečili ulazak domaćih životinja, Krajić je za Danas rekao da će čim to vremenski uslovi budu dozvolili krenuti sa ograđivanjem delova groblja koji su bez ograde.

Majdanpek: U toku ograđivanje i uređenje novog groblja u Majdanpeku 2
Slobodan Krajić, direktor JP Vodovod Majdanpek, Foto: J. B. K.

-U toku su radovi na postavljanju žičane ograde na neograđenom delu groblja, kao i električne pastirice, što zajedno treba da onemogući ulazak domaćih životinja u groblje. I to nisu jedini poslovi koje ćemo sprovesti ovog proleća – rekao nam je v.d. direktora Krajić.

Prema njegovim rečima nije se odustalo ni od postavljanja video nadzora, a napravljen je i plan da se svi zaostali poslovi vezani za uređenje groblja završe do početka maja.

-Radićemo na drenažnom kanalu i potpornim zidovima, stazama unutar groblja, uređenja grobnih mesta. S obzirom da u Majdanpeku godišnje bude 100 do 130 sahrana, obezbedićemo i urediti prostor za još stotinak grobnih mesta što će biti dovoljno za godinu dana – rekao nam je Krajić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari