Ne prestaju reakcije na tvrdnju funkcionerke SPS Ane Grozdanović da muškarcima treba zaštita od žena 1foto Printskrin Instagram Ana Grozdanović

Nije mi cilj da napadam Anu Grozdanović zbog izjave, već mi je žao jer u svetu post-istine svakakva stvar može da prođe kao legitimna, pa i to da su muškarci ugrožena društvena grupa kojoj je potrebna podrška jedne žene. Hajde da se bavimo realnim problemima, a mogu samo da se nadam da će nam se i Ana Grozdanović jednog dana pridružiti, kaže za Danas Sanja Pavlović iz Autonomnog ženskog centra.

Pavlović je komentarisala jučerašnju objavu na Instagramu članice Glavnog odbora SPS-a i influenserke Ane Grozdanović koja je napisala da će se baviti zaštitom muškaraca, odnosno da će osnovati Forum za zaštitu muškaraca.

Mlada socijalistkinja je, između ostalog, napisala „da se danas samo govori o onome što muškarac uradi na kraju, a niko se ne pita kroz šta je prolazio taj muškarac sve vreme pored neke žene“, o čemu je Danas već pisao.

Istovremeno, Grozdanović je objavila i da će se baviti zaštitom muškaraca, odnosno da će osnovati Forum za zaštitu muškaraca, a posredno je optužila žene da manipulišu, žele bogato da se udaju da bi posle ucenjivale za alimentaciju, te da su “preterale u oduzimanju muške uloge u ovom svetu muškarcima”.

Šira javnost oštro je reagovala, nazirući u njenim rečima i relativizaciju nasilja nad ženama.

Ana Grozdanović jepostala poznata nakon skupa Odbora SPS-a u Nišu 2021. godine, kada je izjavila da su “samo hrišćani pravili katodne i radio cevi”.

Prošle godine je, takođe, putem svog Instagram naloga, tražila je da se donese zakon kojim bi se kaznio svako ko ostavi loš komentar o Vučiću: “Zamolila bih svoje političke kolege koji sede u poslaničkim klupama, da dignu glas i izbore se za zakon kojim bi se kaznio svako ko ostavi loš komentar prema predsednku države”, napisala je Ana Grozdanović.

U februaru ove godine ova Nišlijka je svojim sugrađanima davala po 5.000 dinara na ulici. Njih 100 koje je srela dobilo je novac, a ona je za Danas tada izjavila da u tome ne vidi ništa sporno, “poklon ko poklon”.

Rekla je da je finansijer te akcije “’iks osoba’ koja želi da je podrži u humanitarnim akcijama, nezavisno od političke opcije kojoj ona pripada, kao i da podrži njenu karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari