Nedeljnik NIN bez fotografije na naslovnoj strani, ali i dalje o aferi Krušik

Ostavite komentar


  1. urednik i novinari nin-a pali na testu prošle nedelje , posle packi koje im je podelio izdavač, ostali na svojim mestima , ali, izgleda da se isplatilo . ove nedelje su dobili bezuslovnu podršku i dozvolu vlasnika da objave baš ovakvu naslovnu stranu.

  2. Uredniku NIN-a: Predlažem Vam da fotografiju sa nesuđene naslovne strane NIN-a ipak objavite na naslovnoj strani sledećeg broja NIN-a (ili nekog od sledećih brojeva kada to bude prikladno zbog tekstova), ali okrenutu ulevo za 90 stepeni (jednu četvrtinu kruga), ali OBAVEZNO KOMPLETNU, bez ikakvih izmena, upravo onakvu kakvu poseduje TANJUG, ako je moguće sa sitnim slovima napisanom napomenom: „Izvor fotografije TANJUG“, pokojna, ali naknadno oživljena državna firma. Jedina intervencija na toj fotografiji bi možda mogla da se odnosi na neka treća lica na njoj, da im se zaštiti identitet. Po mom skromnom mišljenju bilo bi najoptimalnije da je to učinjeno u prošlom, još uvek aktuelnom broju NIN-a.
    Sada je bar jasno i Ringieru da nije trebalo da se meša u srpska posla oko uređivanja novina jer ovu lavinu optužbi ne bi mogao da spreči čak i da nijedan primerak NIN-a nije izašao iz štamparije. JEDINI razlog za ovu i sve druge hajke koje organizuje ova vlast je jasan kao dan: u Srbiji može da postoji samo jedan glavni i (ne)odgovorni urednik svih medija, a i svega ostalog, uključujući i naše živote, a vi pogodite kako se taj zove!
    Samo nastavite ovako, možete malo i da vrludate oko svoje osnovne linije vodilje (kao pre neki dan, da se ne lažemo, ali, uveren sam, samo zbog viših interesa), ali tu svoju liniju nemojte nikada da izgubite iz vidokruga jer je više nećete pronaći. Tako biste izgubili sebe i svoje dostojanstvo, što je daleko važnije nego gubitak nekog od čitalaca NIN-a.

  3. Gospodo, trebalo je da naucite nesto o medijima a ne da opravdavate svoje propuste slobodom medija

  4. Meni je i ova bela boja nešto sumljiva ,u to boji se nazire svašta ,ako se bolje pogleda ona je provokatnije od onog mitraljeza ili šta li je već.

  5. Cenjenom nedeljniku „NIN“ i nije potrebna naslovna strana drugacija od ove dve predhodne, one oslikavaju sve i „govore“ sve vise nego bilo kakva fotografija ili ilustracija. Puna podrska „NIN-u“, Milanu Culibrku, celoj redakciji i novinarima sa zeljom da nastave dalje da se casno i profesionalno bave svojim novinarskim pozivom, VI STE ISKRA CASTI I DOSTOJANSTVA PROFESIJE a kada bude ovo Vucicevo ludilo „proslo“ bicete ponosni na ono sto ste u ovom mraku bili i ostali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.