Nedeljnik NIN bez fotografije na naslovnoj strani, ali i dalje o aferi Krušik 1Foto: Screenshot Instagram @nedeljniknin

Novi broj nedeljnika NIN izašao je bez fotografije na naslovnoj strani na kojoj je bela površina sa naslovom koji najavljuje tekst „Afera Krušik – Kako tata kaže“.

U vrhu stranice je manjim slovima najavljeno još nekoliko tekstova koji se nalaze u novom broju.

https://www.instagram.com/p/B5p8pJSp7FY/?fbclid=IwAR1xldRAFaNJD3xEFp_zxJnoWshncew0UJRpSa54fAbtcEcmRoh-8MZy3zo

Nedeljnik je prošli broj objavio bez fotografije pošto je prvobitna naslovna na kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja morao da povuče na zahtev izdavača, a zbog tumačenja da je puška uperena u predsednika i da predstavlja poziv na ubistvo.

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk ranije je izjavio da NIN ni u narednim brojevima neće imati fotografije na naslovnim stranama, „kako se neko ne bi slučajno kačio za slike i da se ne bi pričalo samo o slikama“.

Da podsetimo, nedeljnik NIN prošle nedelje izašao je sa promenjenom naslovnom stranom.

Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača Ringijer Aksel Špringer Srbija bila neprimerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer, objavljeno je tada na Fejsbuk stranici nedeljnika.

NIN nije trebalo da ukloni spornu fotografiju sa naslovne strane, mišljenje je većine građana, tačnije 58 odsto njih, pokazali su rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Nedeljnik NIN bez fotografije na naslovnoj strani, ali i dalje o aferi Krušik”

  1. urednik i novinari nin-a pali na testu prošle nedelje , posle packi koje im je podelio izdavač, ostali na svojim mestima , ali, izgleda da se isplatilo . ove nedelje su dobili bezuslovnu podršku i dozvolu vlasnika da objave baš ovakvu naslovnu stranu.

  2. Uredniku NIN-a: Predlažem Vam da fotografiju sa nesuđene naslovne strane NIN-a ipak objavite na naslovnoj strani sledećeg broja NIN-a (ili nekog od sledećih brojeva kada to bude prikladno zbog tekstova), ali okrenutu ulevo za 90 stepeni (jednu četvrtinu kruga), ali OBAVEZNO KOMPLETNU, bez ikakvih izmena, upravo onakvu kakvu poseduje TANJUG, ako je moguće sa sitnim slovima napisanom napomenom: „Izvor fotografije TANJUG“, pokojna, ali naknadno oživljena državna firma. Jedina intervencija na toj fotografiji bi možda mogla da se odnosi na neka treća lica na njoj, da im se zaštiti identitet. Po mom skromnom mišljenju bilo bi najoptimalnije da je to učinjeno u prošlom, još uvek aktuelnom broju NIN-a.
    Sada je bar jasno i Ringieru da nije trebalo da se meša u srpska posla oko uređivanja novina jer ovu lavinu optužbi ne bi mogao da spreči čak i da nijedan primerak NIN-a nije izašao iz štamparije. JEDINI razlog za ovu i sve druge hajke koje organizuje ova vlast je jasan kao dan: u Srbiji može da postoji samo jedan glavni i (ne)odgovorni urednik svih medija, a i svega ostalog, uključujući i naše živote, a vi pogodite kako se taj zove!
    Samo nastavite ovako, možete malo i da vrludate oko svoje osnovne linije vodilje (kao pre neki dan, da se ne lažemo, ali, uveren sam, samo zbog viših interesa), ali tu svoju liniju nemojte nikada da izgubite iz vidokruga jer je više nećete pronaći. Tako biste izgubili sebe i svoje dostojanstvo, što je daleko važnije nego gubitak nekog od čitalaca NIN-a.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.