Nedeljnik NIN bez fotografije na naslovnoj strani, ali i dalje o aferi Krušik 1Foto: Screenshot Instagram @nedeljniknin

Novi broj nedeljnika NIN izašao je bez fotografije na naslovnoj strani na kojoj je bela površina sa naslovom koji najavljuje tekst „Afera Krušik – Kako tata kaže“.

U vrhu stranice je manjim slovima najavljeno još nekoliko tekstova koji se nalaze u novom broju.

https://www.instagram.com/p/B5p8pJSp7FY/?fbclid=IwAR1xldRAFaNJD3xEFp_zxJnoWshncew0UJRpSa54fAbtcEcmRoh-8MZy3zo

Nedeljnik je prošli broj objavio bez fotografije pošto je prvobitna naslovna na kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja morao da povuče na zahtev izdavača, a zbog tumačenja da je puška uperena u predsednika i da predstavlja poziv na ubistvo.

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk ranije je izjavio da NIN ni u narednim brojevima neće imati fotografije na naslovnim stranama, „kako se neko ne bi slučajno kačio za slike i da se ne bi pričalo samo o slikama“.

Da podsetimo, nedeljnik NIN prošle nedelje izašao je sa promenjenom naslovnom stranom.

Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača Ringijer Aksel Špringer Srbija bila neprimerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer, objavljeno je tada na Fejsbuk stranici nedeljnika.

NIN nije trebalo da ukloni spornu fotografiju sa naslovne strane, mišljenje je većine građana, tačnije 58 odsto njih, pokazali su rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.