Negotin: Prijem i novčane čestitke za majke sa troje, četvoro, petoro i šestoro dece 1Foto: Opština Negotin

Za Negotinke koje su u prošloj godini rodile treće, četvrto, peto i šesto dete predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković, danas je povodom Međunarodnog dana žena organizovao prijem. Tom prilikom je prisutnim majkama uručio novčane poklon čestitke.

Na prijemu koji su povodom 8. marta danas organizovali čelnici opštine Negotin bile su žene iz negotinske opštine  koje su u prethodnoj godini rodile treće, četvrto, peto i šesto dete. Uz buket cveća i prigodne reči, njima je predsednik negotinske opštine, Vladimir Veličković, uručio i novčane poklon čestitke.

-U našoj opštini u poslednjih pet godina, svake godine oko tridesetak majki se odluči na treće, četvrto, peto i šesto dete što je više u odnosu na neki raniji period i mi ćemo naredne godine sigurno pojačati finansijske mere za podršku porodicama sa više dece. Tradicionalno na Dan žena uručujemo vam poklon čestitku u vrednosti od 10.000 dinara u znak zahvalnosti jer naša lokalna zajednica postaje brojnija zahvaljujući vama. Кao roditelj troje dece znam koliko truda i energije majke ulažu u podizanje više dece i za veliko poštovanje je vaša odluka o svakom proširenju porodice – kazao je Veličković.

Prema podacima nadležnih u negotinskoj lokalnoj samoupravi, pravo na jednokratnu pomoć povodom Dana žena ostvarilo je 29 žena. Osim osmomartovske jednokratne pomoći, opština Negotin je u okviru finansijske podrške porodicama sa više dece, majkama koje su u prethodnoj godini dobile treće, četvrto, peto i šesto dete, obezbeđuje i materinski dodatak za nezaposlene majke za više dece, u iznosu od 10.000 dinara koji se u isplaćuje u 12 mesečnih rata.

Lokalna samouprava takođe, isplaćuje jednokratnu pomoć svakom prvorođenom detetu u iznosu od 30.000 dinara, taj iznos za drugo dete je 35.000 dinara, a za treće i četvrto 40.000 dinara. Pravo na besplatan vrtić i besplatnu užinu u školama, u okviru opštinske finansijske podrške porodicama sa više dece, ostvaruje treće i naredno dete u porodici, a opština daruje i prvorođeno dete u kalendarskoj godini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari