U nijednoj od tri liste koje će činiti novi saziv Nacionalnog saveta Bošnjaka (Bošnjačko nacionalno veće) za naš list nisu mogli da potvrde da li će sutra biti održana konstitutivna sednica.

Pre nedelju dana saopšteno je da je ministar za ljudska i manjinska prava konstitutivnu sednicu zakazao za 3. jul u podne. Juče je rečeno da zvanične informacije nema da li će sednica biti održana.

-Još niko nema većinu za formiranje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog veća , a ministar zakazuje sednicu po saznanju da je napravljena većina. Mi i dalje čekamo odluku Upravnog suda o zahtevu da se ponove kompletni izbori u svih šest sandžačkih opština – kaže Esad Džudžević, nosilac Bošnjačke liste, i dodaje da „neformalnih pregovora ima, ali ne i zvaničnih“.

Nusret Nicević, zamenik predsednika Bošnjačke kulturne zajednice čiji je nosilac muftija Muamer Zukorlić, naglašava da nemaju zvaničnog obaveštenja o održavanju konstitutivne sednice i ocenjuje da „neko nepotrebno dramatizuje ovo pitanje“. Ni u listi Bošnjački preporod ne znaju da li će sutra biti konstituisan novi saziv Nacionalnog saveta Bošnjaka. I Seadetin Mujezinović, koordinator liste Bošnjački preporod, tvrdi da postoje samo neformalni razgovori o pravljenju većine.

Po zakonu krajnji rok za konstituisanje novih nacionalnih saveta je 9. jul. Od 35 mesta u Nacionalnom savetu Bošnjaka, Bošnjačka kulturna zajednica osvojila je 17, Bošnjačka lista 13 i 5 mesta ima Bošnjački preporod. Svaka od tri liste ostaje pri zahtevima o formiranju većine i tvrdi da su otvorene sve mogućnosti za razgovor uz poštovanje programskih opredeljenja.

S.N.

Novopazarske slike i prilike

Sve naše naslovne strane

Ovde nikako ne prijaju kasniji televizijski minuti i unutrašnje štampane strane. Počinje da zapire i grebucka u grlu. Udarne vesti postale prava mera opstanka na ovom prostoru. Zabataljena ekonomija se bataljuje, prođu imaju galama i frka. Glasno, glasnije, najglasnije i eto ovde za jednokratnu upotrebu dobrog novinarskog sveta. Jedni pišu i uzdišu, a drugi bi da brišu. Obrni, okreni! Okolo, naokolo! Mmazi, mazi, traaass! Može im se da podižu niske letnje temperature, a i da se konkretno uposle oni koje bi da stežu, da im na noge dolaze po svoje tekstove i priloge. U vlažnom letu da ne bude suve drenovine.

Ono veliko ekološko spremanje još nije završeno. Došlo vreme da nam i hamam oseti lepotu čistoće. Nekad se u njemu kupala većina. Sad samo manjina brine. Umivenom hamamu mesto je u kasnijim minutima, privatizovanom na naslovnoj strani. Samo da ne dočeka ovo drugo. Jedna nevladina organizacija, javno je postavila pitanje koliko košta ovdašnja kulturna baština. Odgovora nema ili još nije pravo vreme za to. Sve u svoje vreme na naslovnoj strani.Preokretanje pameti je na dugom vekovnom putu.

Ovdašnji zdravstveni radnici još nam nisu stigli na naslovne strane, a kandidata nije da nema. Obolelo zdravstvo, preča posla ima. Takmičenje za direktorsku fotelju unosnije je od trendovske terapije. Partijsko članstvo podrazumeva nevernu sposobnost. Trendovska terapija je na kongresno-turističkom putu. Stručnost je na repu zbivanja. Tako piše na naslovnim stranama i u prvim televizijskim minutima. Ovde to kasni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari