Suvlasnik Birmingema, Dejvid Gold, oštro je reagovao na optužbe Vlatka Markovića, predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske. Marković je izrazio sumnju da su igrači tog premijerligaša namerno povredili Luku Modrića, kako bi oslabili reprezentaciju Hrvatske pred meč sa Engleskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

 Modriću je slomljena noga na subotnjoj utakmici sa Birmingemom, posle duela sa Lijem Bojerom. On će odsustvovati sa terena najmanje šest nedelja, tako da ga neće biti na meču sa Engleskom, na stadionu Vembli, 9. septembra.

Napadač Arsenala, Brazilac sa hrvatskim pasošem Eduardo, propustio je gotovo celu prošlu sezonu zbog teške povrede noge.

– Prošle godine je Eduardo teško povređen, a sada se isto dogodilo Luki Modriću. Moram da se zapitam, da li je neko to namerno uradio, pogotovo što se bliži utakmica sa Engleskom – rekao je Marković.

Suvlasnik Birmingema je tu izjavu ocenio kao smešnu.

– Apsurdno je da neko pomisli da postoji zavera i da neko namerno povređuje hrvatske reprezentativce, a pogotovo da je u sve to umešan Birmingem – rekao je Gold za Bi-Bi-Si.

– Morao sam da uzmem novine i proverim datum. Mislio sam da je 1. april i da se neko šali – dodao je on.

Engleska je gotovo obezbedila učešće na Mondijalu u Južnoj Africi, pošto je dobila svih sedam utakmica u dosadašnjem toku kvalifikacija. Hrvatska je osvojila sedam bodova manje i najverovatnije će igrati u baražu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari