Nestale planinare tražili policija, vatrogasci, Gorska služba spasavanja: Kako su spaseni zarobljeni avanturisti na vrletima Tare (FOTO) 1Spasavanje planinara/ Foto: Gorska služba spasavanja

Gorska služba spasavanja je uspela da, rano jutros, spasi dvojicu planinara iz Užica, od kojih je jedan lakše povređen, a koji su se u nedelju uveče zatekli na veoma nepristupačnom terenu na planini Tari.

U Gorskoj službi spasavanja potvrdili su za Danas da je akcija spasavanja trajala do jutros oko 2,45 časova.

U toj akciji su učestvovali i pripadnici granične policije i vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica.

Na izuzetno nepristupačnom terenu, na lokaciji Topli do, iznad jezera Perućac, kako su za Danas rekli u Gorskoj službi spasavanja, „spasioci su povređenog planinara spustili nosilima do jezera, gde su obojicu u čamcu čekali rendžeri Nacionalnog parka Tara“.

 

Planinari iz Užica su se, u nedelju, sputili do pećine u kanjonu Topli do. Međutim, kada su nameravali da se vrate, ostali su zarobljeni, jer nisu mogli da se popnu uz strme litice, niz koje su stigli do pećine.

„I pored veoma nepristupačnog terena i mraka, uspeli smo da spasemo planinare“, rekli su za Danas u Gorskoj službi za spasavanje.

Ta služba je brzo reagovala nakon što joj je juče prijavljeno da je dvojici planinara potrebna pomoć i da je jedan od njih povređen.

Na sreću, u vreme dojave o tome, pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije, sa kolegama iz Bosne i Hercegovne i članovima Planinarskog društva Tara, bili su na vežbi spasavanja sa brzih voda i bujica na Drini, kod Bajine Bašte, pa su brzo reagovali i organizovali akciju spasavanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari