Slavica Radovanović o nestanku devojčice: Policija bi trebalo da kaže u kom smeru ide istraga 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Pukovnica policije u penziji, narodna poslanica Slavica Radovanović smatra da bi, nakon petog dana potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, policija trebalo da izađe sa informacijama u kom pravcu su usmerili istragu, odnosno da li se radi o nesrećnom slučaju ili krivičnom delu.

„Kada se dogodi nešto ovako kao što je nestanak devojčice, javnost zaista zaslužuje da ima informacije koje bi umirile javnost i koje bi javnosti pokazale da stručne službe kao što je MUP i ostale koje su uključene u pronalazak devojčice rade najbolje što mogu, da su sva sredstva upotrebljena i da je sve što država raspolaže u ovom momentu stavljeno u službu pronalaska devojčice“, rekla je Radovanović u emisiji „Novi dan“, na N1.

Međutim, kako je navela, nažalost MUP ima neka svoja pravila – da se o nekim događajima ne govori i to se opravdava u cilju istrage.

„Kada kažem nažalost to je u smislu da situacija kao što je zaslužuje jedan vidi obraćanja policijskih službenika građanima, jer ovo nisu svakodnevni događaji. Javnost se posebno uznemiri i posebno je zainteresovana da se ovako delo što pre reši i policija bi u ovom slučaju trebalo da izlazi sa infomacijama u kom pravcu su usmerili istragu, ne treba da otkrivaju sve detalje. Ono što sada najviše građane uzenemirava jeste to da li je u pitanju nesrećni slučaj ili krivično delo“, ocenila je Radovanović.

Prema njenim rečima, policija treba da izađe i svojim građanima da da informaciju –  koje policijske snage su angažovane, koja sredstva, u kom pravcu usmeravaju istragu.

Na pitanje da li je uobičajena procedura da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić više puta dolazi i odlazi u Banjsko Polje, Radovanović je istakla da to uopšte ne bi trebalo da bude vest.

„Ministar je menadžer –  neko ko policiji omogućuje sve uslove za rad, dolazak ministra unutrađnjih poslova helikopterom, da se pojavi i da samo ljudi kažu, ja ne vidim neku svrhi i poentu. Helikopterom je trebao da dođe u roku od 40 minuta nako što je prijavljen nestanak“, ocenila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari