Nevreme koje je pogodilo Vranjsku Banju u četvrtak nosilo krovove i obaralo drveće 1Foto: Slavomir Kostić

Snažno nevreme sa olujnim vetrom i pljuskom zahvatilo je u četvrtak, u večernjim satima Vranjsku Banju, pričinivši višestruku štetu na privatnim i javnim objektima.

Kako pišu Info Vranjske, „uz nezapamćen huk, oluja je odnela krovove sa više privatnih kuća, pokidala kablove električne struje, pa je jedan broj domaćinstava ostao bez električne energije“.

„Nismo sinoć izlazili, a jutros smo imali šta da vidimo, odnet je krov sa lokala, materijal sa krova je razbacan na kolovozu glavne ulice, pa očekujemo procenu štete od nadležnih organa Grada Vranja“, kažu Banjčani čiji je lokal stradao od nevremena.

Nevreme koje je pogodilo Vranjsku Banju u četvrtak nosilo krovove i obaralo drveće 2
Foto: Slavomir Kostić

„Prizor u glavnoj ulici, na svega nekoliko stotina metara od zgrade Gradske opštine, je jeziv“, piše portal Info Vranjske, „pokidani kablovi elektromreže, poskidani štenderi na banderama, oboreno drveće na putu koji se blizu naselja Uzunci odvaja prema Prvoneku“.

Oborenog drveća ima u većem broju banjskih naselja, na lokalnim putevima, sporednim ulicama, ali je prava sreća što nijedno drvo nije palo na stambene objekte.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.