Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije otkazao protest 2. juna i pozvao prosvetare na građanski protest u subotu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Odluka predsednice Vlade Ane Brnabić da za vršioca dužnosti ministra prosvete imenuje Đorđa Milićevića je nasilje nad prosvetom i šamar svima koji se zalažu za reforme u društvu, ocenio je Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije ( NSPRS).

Kako su naveli u saopštenju, “Đorđe Milićević nema nikakvih dodirnih tačaka sa školstvom, a izraziti je primer aparatčika kojem je poslušnost partiji i lojalnost režimu osnovna životna karakteristika”.

– U trenucima kada prosveta u Srbiji prolazi kroz najveću agoniju i kada su joj potrebne korenite promene, aktuelna Vlada nastavlja da povlači poteze kojima želi da zacementira postojeći sistem, a postavljenje Milićevića na čelo resora prosvete je jedan od najočiglednijih primera takvog ponašanja, kažu iz NSPRS.

Zbog ovakvog ponašanja Vlade, kao i zbog pretnji desničarskih ekstremista koji su za petak 2. jun najavili svoje „akcije“ na beogradskim ulicama, NSPRS je otkazao protest koji je bio najavljen za taj dan i pozvao sve prosvetne radnike da se pridruže građanskom protestu protiv nasilja u subotu, 3. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari