Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine : Profesorki engleskog ne daju se časovi 1Učionica Foto: EPA-EFE/MARCIN BIELECKI

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine podsetio je da se pre više od dve nedelje obratio ministru prosvete zbog kršenja Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika, a od strane direktora Gimnazije „Isidora Sekulić“ iz Novog Sada.

Kako navode,  kršenje pomenutih zakonskih regulativa odnosi se na višemesečno odbijanje preuzimanja zaposlenog za čijim radom je delimično prestala potreba, što predstavlja grubo kršenje propisa za koje je Zakonom predviđeno i razrešenje direktora. Od tada do danas nije reagovalo ni Ministarstvo prosvete, ni direktorka pomenute škole, kažu u NSPRV i ističu da je profesorka Jelena Petrović i dalje onemogućena da ostavari svoja prava definisana zakonima Republike Srbije.

-Koleginica Jelena Petrović, profesor engleskog jezika Karlovačke gimnazije, učinila je sve što zakoni nalažu, ali rezultata i dalje nema. Takođe, ne da nema rezultata i provođenja zakona, već ni direktor nije pozvan na odgovornost. Koleginica koja 16 godina radi u javnoj školi danas ima zaradu kojom ne može da prehrani sopstvenu porodicu. Čime je to ona zaslužila – pita predsednik NSPRV Dušan Kokot.

On je u ime sindikata apelovao na ministra prosvete da bude garant provođenja zakona, jer,kako kaže, mema tog pojedinca koji može biti iznad zakona i tretirati javno dobro, a to pomenuta gimnazija svakako jeste, kao svoju ličnu svojinu u kojoj može da radi kako joj padne na pamet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari