Nikodijević: Na Sajmu u Hali 3 vakcinacija i Sputnjikom, a od srede i Fajzerovom vakcinom 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević saopštio je danas na Beogradskom sajmu da čitava procedura vakcinacije protiče u skladu sa očekivanjem i da je kroz dve hale do sada prošlo 50.000 ljudi.

On je istakao da ceo proces traje oko 15 minuta, od dokumentacije do same vakcinacije.

– Veliki broj građana dolazi, ali nema većih zadržavanja. Grad Beograd je obezbedio sve neophodne tehničke uslove, kao i frižidere, da bi se vakcine skladištile na određenoj temperaturi. U početku je bila dostupna samo kineska, ali je od nedavno u Hali 3 dostupna i sputnjik vakcina, a nadam se da će već od sutra biti dostupna i fajzerova. Izuzetno smo zadovoljni kako se čitav proces odvija, i ako ovako nastavimo, verujem da ćemo veoma brzo izaći iz ove situacije – izjavio je Nikodijević za TV Pink.

On je dodao da od početka sledeće nedelje počinje i revakcinacija i da će dnevno biti vakcinisan veći broj ljudi. Iz tog razloga je opremljen „Belekspocentar”, koji će pre svega biti dostupan Beograđanima sa leve obale Save.

– Počeće da radi i Zavod za biocide i odmah nakon toga počinjemo da opremamo i stanicu u Borči, tako da ćemo imati dovoljno punktova. Iz inostranstva nas pitaju za savete vezane za organizaciju i nije im jasno kako smo tako efikasno organizovali vakcinaciju u Beogradu – zaključio je Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari