nikola petrovicFoto: FoNet/Božidar Petrović

Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivši direktor „Elektromreže Srbije“, u ponedeljak je na suđenju po njegovoj tužbi protiv novinarki KRIK-a rekao da bliskost sa ljudima iz vlasti ne određuje da je on javna ličnost.

Petrović je tužio novinarke zbog priče u kojoj su otkrile da je imao ofšor firmu preko koje je tajno ušao u poslove u Srbiji, ali i kupio avio-kompaniju od kontroverznog biznismena Stanka Subotića.

Petrović je rekao da on nije javna ličnost i da se zbog teksta KRIK-a oseća ugroženo.

„Set prikupljenih informacija sklopljen u jedan dosije, meni daje osećaj da sam pod nekom lupom, da me non-stop neko prati i ne daje privatnost u životu“, kazao je Petrović, prenosi KRIK.

Na pitanje advokatice KRIK-a da li je kum predsednika države Aleksandra Vučića, reagovao je sudija Dragan Nešić rekavši da je to opštepoznata informacija, ali je Petrović to i potvrdio.

„Jesam“, rekao je. „Poznajem mnoge iz vlasti, ali mogu da kažem da nisam blizak sa njima i ne vidim da bliskost sa bilo kim određuje da li sam javna ličnost“, dodao je.

Petrović je rekao da smatra da su podaci da je kupio avio-kompaniju, naziv te kompanije, kao i svi podaci o njegovom poslovanju zapravo lični. Dodao je da je KRIK u tekstu objavio ko su njegovi poslovni partneri i da zbog toga ljudi ne žele da sarađuju sa njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari