Nikola Spasojević otkriva po kojim klubovima je Belivukov klan rasturao drogu 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

U nastavku suđenja grupi Veljka Belivuka okrivljeni saradnik Nikola Spasojević je pominjao nekoliko puta da je bio u strahu za svoj život i da bi ga Belivukova grupa mogla ubiti zbog njegovog ponašanja u pojedinim situacijama i zadacima koje je imao u okviru grupe, prenosi N1.

On je na ročištu u ponedeljak otkrio da je bio zadužen za transport droge i po kojim klubovima je grupa rasturala narkotike.

„Ja sam odustao od ubistva na Krfu, a ja znam kako se ne opraštaju greške. Plšio sam se i da će me ubiti, jer sam učestvovao u raznim ubistvima i znam kako su drugi prolazili. Bio sam u strahu da će mene kat-tad smaknuti, a moje su se pretpostavke kasnije i potvrdile da su oni imali takav plan“, kazao je Spasojević na suđenju.

Govorio je i da je učestvovao u transportu droge i oružja.

Naime, kazao je da je njegov zadatak bio da prevozi drogu iz stana Vladimira Dimitrijevića sa nadimkom „Šeprtlja“ do stadiona Partizan gde bi se droga razmeravala i dalje distribuirala po noćnim klubovima „Gotik“, „Fristajler“ i „Temperament“, kao i u kafani „Ona moja“ na Vračaru.

Dok je govorio o transportu oružja za koje je takođe u okviru Belivukovog klana bio zadužen kazao je da jednu pušku sa Karaburme prevezao u kuću u Ritopeku, kao i eksploziv iz Ritopeka u Pančevo.

Zatim, da je ekplozivnu bombu koja je bila namenjena za ubistvo Jovana Vukotića, vođu suparničkog „škaljarskog“ klana, prevezao iz kuće u Ritopeku do stadiona Partizan, koja je kasnije trebalo da se preda crnogorskom kamiondžiji na groblju Orlovača.

Takođe, prema rečima Spasojevića on je prevezao i dron na koji je bio okačen mrud (eksploziv) koji je isto tako bio namenjen za ubisto Vukotića i taj dron je takođe bio prevezen crnogorskom kamiondžiji na groblju Orlovača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari