Ivan Ninić, direktor nevladine organizacije Centar za vladavinu prava, koji je krajem avgusta prošle godine pretučen ispred zgrade u kojoj živi, pre dve večeri verovatno je uspeo je da izbegne sličan epilog, jer je na vreme uočio dvojicu mladića ispred ulaza.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

On je, vraćajući se oko 22 sata kući, primetio dve osobe koje su se razdvojile kada je naišao – jedan je krenuo niz ulicu, a drugi ušao u ulaz zgrade. Ninić nije izašao iz automobila niti je ugasio motor, već je odmah pozvao policiju.

– Bukvalno za minut se pojavila patrola, ja sam onda seo sa njima u policijski džip, vrlo brzo smo stigli momka koji je krenuo naniže, a odmah potom se pojavilo i drugo policijsko vozilo. Ispostavilo se da je reč o momcima koji nisu iz Beograda, a jedan od njih je osuđivano lice. Tvrdili su da žive u Kotežu i da su na Karaburmi tražili apoteku da kupe lek. Na pitanje policajca zašto traže lek u tom kraju ako su iz Koteža, jedan je rekao da je ranije živeo tu i da misli kako ima apoteke koja radi. Uzgred, na pola kilometra od moje zgrade, ni levo ni desno, nema nijedne apoteke – kaže za Danas Ninić i dodaje da su policajci bili zadovoljni načinom na koji je reagovao, ali kaže da ne zna da li će, zbog očiglednih nelogičnosti u priči, ovaj događaj dalje istraživati.

Ninić, inače, sarađuje sa Savetom za borbu protiv korupcije, kao i sa više centara za istraživačko novinarstvo i ovaj pritisak, kao i letošnji daleko teži incident povezuje sa temama na kojima radi. Podsetimo da je i članica Saveta Miroslava Milenović, koja je, između ostalog, radila na izveštajima o stanju u medijima, pre nekoliko meseci takođe bila fizički napadnuta, a prošle nedelje je na svom Tviter nalogu objavila kako je dve osobe prate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari